Škoda Rapid Spaceback pospešila utrip oblikovalskih src

Škoda Rapid Spaceback je prejela nagrado svetovnega ugleda Red Dot za izjemno produktno oblikovanje. Žirija priznanih strokovnjakov to priznanje vsako leto podeljuje v okviru natečaja Red Dot Design Award, mednarodno najbolj odmevnega natečaja s področja oblikovanja. Tudi nova Škoda Octavia Combi RS je strokovnjake prepričala s svojim dizajnom in je prejela priznanje “Častna omemba”. Do danes je nagrado Red Dot prejelo že sedem Škodinih modelskih serij.

Prepričljiva proporcionalna razmerja, prečiščene površine in ostre linije zaznamujejo zunanjost nove Škode Rapid Spaceback. V njej se s čisto, izrazito in svežo obliko prepoznavno odraža Škodina nova oblikovalska filozofija. Rapid Spaceback tako priča o več kot stoletni tradiciji Škodinega prefinjenega oblikovanja. S temi močnimi geni znamke danes vodja oblikovanja znamke Škoda Jozef Kabaň in njegova ekipa postavljajo nova merila v oblikovanju sodobnih avtomobilov.

Škodina moderna oblikovalska filozofija, ki so jo kupci sprejeli z navdušenjem, je sedaj ponovno prepričala žirijo uglednega oblikovalskega natečaja Red Dot. Škodin kompaktni petvratnik Rapid Spaceback se je uspešno boril proti močni konkurenci in od strokovnjakov prejel nagrado Red Dot za visokokakovostno oblikovanje.

40 mednarodnih strokovnjakov za oblikovanje je vzelo pod drobnogled Škodo Rapid Spaceback in druge sodelujoče izdelke na natečaju Red Dot Design Award 2014. Poleg kriterijev, kot so stopnja inovativnosti, funkcionalnost, ergonomija in dolga življenjska doba, so odločali tudi o ekološki sprejemljivosti in uporabni kakovosti. Skupno se je za nagrade s 4.815 idejami potegovalo 1.816 proizvajalcev, oblikovalcev in arhitektov iz 53 držav.

Z nagrado Red Dot Design Award 2014 Škoda Rapid Spaceback nadaljuje tradicijo limuzinske različice Škode Rapid, ki je ugledno nagrado za oblikovanje prejela lani. S tem se kaže, da skladna in uravnotežena podoba serije kompaktnih avtomobilov prepriča tako strokovnjake kot kupce.

“Zelo smo veseli, da sta naše delo in edinstven videz Škodinih modelov tako dobro sprejeta. Nagrada Red Dot potrjuje, da smo s Škodino oblikovalsko filozofijo na pravi poti,” je povedal Škodin glavni oblikovalec Jozef Kabaň. “Škoda Rapid Spaceback dokazuje, da je dovršen dizajn pomemben in ga je potrebno jemati resno tudi v razredu kompaktnih avtomobilov.”

Poleg nove Škode Rapid Spaceback je žirija Red Dot odlikovala tudi novo Škodo Octavio Combi RS. Brezčasno eleganten, visokokakovostno zasnovan športni model je za posebno uspešne rešitve prejel priznanje “Honorable Mention”, se pravi častno omembo. Z njo se je že lansko leto lahko pohvalila tudi limuzinska različica Škode Octavia.

Ne samo odlična zunanjost, temveč tudi privlačna notranjost
V novi Škodi Rapid Spaceback je izredno estetska oblikovna zasnova združena s številnimi praktičnimi prednostmi. Te vključujejo obsežno varnostno opremo, gospodarne motorje, izvrstno razmerje med ceno in vrednostjo ter prostorno notranjost. Kljub kompaktni konstrukciji Rapid Spaceback nudi možnost vsestranske uporabe. Poleg velike prostornosti – tudi na zadnjih sedežih – se v prtljažniku ponuja med 415 in 1.380 l prostora. S tem moderni petvratnik sodi v sam vrh svojega razreda.

Škoda je oblikovalsko nagrado Red Dot prejela že sedmič. Uspešna Octavia Combi, je bila leta 2006 prvi model češke avtomobilske znamke, ki se je lahko pohvalil s tem uglednim pečatom kakovosti. Leto kasneje so oblikovalski strokovnjaki odlikovali vsestransko Škodo Roomster, leta 2008 pa je nagrado Red Dot prejela Škoda Fabia. Proizvajalec avtomobilov iz Mlade Boleslav na Češkem se je leta 2010 razveselil dvojnega uspeha, ko sta nagrado prejeli tako Škoda Yeti kot Škoda Superb Combi. V lanskem
letu je bila Škoda Rapid prvi model, ki je prejel nagrado za novo oblikovalsko filozofijo češkega podjetja.

Podobne objave

Dodaj odgovor