Kiin glavni dizajner prejel nagrado za življenjsko delo

Peter Schreyer, predsednik in vodja oblikovanja pri Kia Motors Corporation in Hyundai Motor Group, je prejel prestižno nagrado za živjenjsko delo na področju oblikovanja, ki jo podeljuje EyesOn Design. Gre za organizatorja enega od ameriških najbolj prestižnih avtomobilskih dogodkov, kjer se vsako leto zbere smetana avtomobilske oblikovalske skupnosti, zbirateljev in širše javnosti.

Schreyer je nagrado za svoje delo na področju Kiine globalne oblikovalske strategije prejel na vsakoletni slovesnosti na detroitskem oftalmološkem inštitutu, katerega eden glavnih donatorjev je prav EyesOn Design. Najnovejša nagrada ga postavlja ob bok legendarnim avtomobilskim oblikovalcem kot so Sergio Pininfarina, Shiro Nakamura, Walter de’Silva in Giorgetto Giugiaro. Nagrada EyesOn Design je pomembna tudi zato, ker jo podeljuje žirija, ki jo sestavljajo nekdanji prejemniki te nagrade.

Od začetka dela v Kii leta 2006 je Schreyer izvedel popolno revolucijo znamkinega stylinga in je poleg ostalih oblikovalskih značilnosti Kiinih zadnjih modelov najbolj zaslužen tudi za znamkin značilni ‘tigrov nos’, ki zdaj zaznamuje njeno celotno modelno paleto. Schreyer od nedavnega vodi oblikovalsko strategijo tako za Kio kot tudi za Hyundai ter bedi nad Kiinimi tremi oblikovalskimi studii v Koreji, Nemčiji in ZDA.

Ob podelitvi nagrade je dr. Philip Hessburg, medicinski direktor pri detroitskem oftalmološkem inštitutu, povedal:  “Tako mi kot tudi celotna oblikovalska skupnost smo navdušeni in ponosni, da je Peter prejel nagrado za življenjsko delo. S to nagrado se je pridružil absolutnim zvezdam avtomobilskega dizajna.”  

Peter Schreyer je ob tem dejal: “Skozi svojo celotno kariero sem imel priložnost delati s številnimi neverjetno strastnimi in nadarjenimi oblikovalci. Pri Kii pa sem dobil priložnost narediti iz znamke nekaj bolj stilskega, izstopajočega ter mladostniškega in naši modeli predstavljajo takšen pristop. V zadnjih nekaj letih smo prejeli številne oblikovalske nagrade, ampak naše delo je več kot le videz naših vozil. Kiin dizajn se še bolj krepi in počaščen sem, da sem del tega procesa. Štejem si
v veliko čast, da sem prejemnik te nagrade za življenjsko delo, obenem pa je to tudi dokaz trdega dela in ustvarjalnosti Kiinih oblikovalskih oddelkov po svetu.”

Podobne objave

Dodaj odgovor