|

Karoq v izvedbah SportLine in Scout

Sportline, Scout, vRS, Laurin&Klement so tiste posebne izvedbe sodobnih Škod, ki osnovnemu modelu dodajo nekaj specializirane namembnosti. Sportline ima malo športne ostrine, Scout je najraje umazan na brezpotjih, VRS je ravno prav »živčen«, da vam podvoji utrip, Laurin&Klement pa doda še več udobja in prestiža. Karoq bo dobi dve izmed izvedb in sicer Sportline ter Scout izvedbo.

Obe izvedbi bodo predstavili na pariškem avtosalonu v začetku oktobra, poleg ostalih novosti, kot sta Kodiaq RS in Vision RS.

Oprema Sportline na Karoqu bo edina, ki bo ponujala dvolitrski bencinski motor s 187 konjskimi močmi, na voljo pa bosta še dvolitrski dizelski motor s 148 ali 187 konjskimi močmi in ter 1.5-litrski bencinski motor s 148 konjskimi močmi. Najmočnejši dizelski motor bo imel štirikolesni pogon že kot del standardne opreme, prav tako pa DSG avtomatski menjalnik. Prepoznaven bo s 18-palčnimi platišči in spremenjenimi odbijači, Sportline označbami ter zatemnjenimi stekli in črnimi dodatki.

Znotraj bodo sedeži prilagojeni za dodatno podporo in oblečeni v ekskluzivno Thermoflux tkanino s kontrastnimi srebrnimi šivi. Srebrni šivi se bodo nadaljevali tudi na preostanku notranjosti vozila. Stopalke bodo iz nerjavečega jekla, v notranjosti bo nameščena ambientalna osvetlitev, namesto tradicionalnih števcev pa dobi digitalno armaturo, imenovano imenovane »Virtual cockpit«.

Karoq bo postal še bolj terenski z izvedbo Scout, ki bo prav tako imel svoj uradni začetek na avtosalonu v Parizu. Na voljo bo z enim bencinskim in dvema dizelskima motorjema z med 148 in 187 konjskimi močmi, vsi pa bodo dobili štirikolesni pogon kot del standardne opreme.

Vozilu bodo dodali paket za vožnjo izven urejenih poti, ki bo navzven viden po plastičnih obrobah, aluminijastih ploščah na sprednjem in zadnjem odbijaču in 18 palčnih platiščih, ki bodo nameščena standardno.
Tudi notranjost bo posebna: črni sedeži z rjavimi dodatki ter napisi Scout, kontrastne šive, stopalke iz nerjavečega jekla ter ambientalno osvetlitev. Serijsko bo opremljena tudi z digitalno armaturno ploščo, za nekoliko bolj prestižen občutek pa bodo poskrbeli dodatki iz lesa na vratnih oblogah.

Če se do sedaj še niste odločili za Škodo Karoq imate zdaj dva nova razloga, da še enkrat premislite.

Več o škodi Karoq si lahko preberete tu: https://goo.gl/BzDPzf

Podobne objave