Premiera nove Škode Fabie in Fabie Combi

Škodin nastop v Parizu je poln emocij: na letošnjem salonu ‘Mondial de l’Automobile’ sta nova Škoda Fabia in nova Škoda Fabia Combi doživeli svetovno premiero, ki je pritegnila veliko pozornosti. Avtomobil, ki so ga razvili povsem na novo, v obeh različicah prihaja na trg v drzni, sodobni in inovativni podobi, kot je še nismo videli. Nobenega dvoma ni: nova Škoda Fabia in nova Škoda Fabia Combi spadata med zvezde letošnjega salona v francoski metropoli.

“Nova Fabia je za Škodo nov mejnik, ki priča o emocionalni in tehnološki moči znamke,” je povedal predsednik uprave družbe Škoda prof. dr. h.c. Winfried Vahland. “S kompakt­nim zadkom ali v karavanski izvedbi: nova Fabia je enostavno več avtomobila. Je avto za srce in razum, idealen za moderno, urbano mobilnost današnjega časa. Prepričani smo, da bo nova Fabia osvojila nove skupine kupcev. Do danes se je za ta naš model odločilo že več kot 3,5 milijona kupcev. Fabia Combi pa je bila že od
samega začetka v svojem segmentu najuspešnejši model na trgu,” tako prof. dr. Vahland. “Želimo si, da bi se ta uspeh nadaljeval tudi z najnovejšo generacijo Fabie.”

Tretja modelska generacija je bila razvita povem na novo. Najbolj očitno to že na prvi pogled razkriva drznejši dizajn z ostrejšimi linijami. Pri Škodi so novi Fabii ukrojili impresivno obleko, na kateri so med drugim opazni tudi oblikovni elementi Škodine študije VisionC.

“S športnimi proporcionalnimi razmerji se Škoda Fabia predstavlja v sodobni, drzni in sveži podobi. Vanjo smo vdelali tudi genetski zapis naših rally modelov in tako je nastala Fabia z najbolj emocionalno podobo vseh časov,” je povedal dr. Frank Welsch, direktor Škodinega tehničnega razvoja. Del tega novega oblikovalskega koncepta sta poleg tega mladostna, sveža notranjost vozila ter bogata paleta barv in opreme.

“Pri najnovejši generaciji Fabie samo najprej poskrbeli za bolj čvrsta proporcionalna razmerja vozila. Nova Škoda Fabia je nižja in širša od prejšnje, kar se odraža tudi v stabilnejši legi na cesti. Potem so tu še ostri robovi, čiste linije in kristalasti elementi. Z njimi smo dosegli več kontrastov ter zelo izrazito igro svetlobe in senc. Vse to daje vozilu svojstven, samozavesten značaj,” tako Škodin glavni oblikovalec Jozef Kabaň.

Tudi tehnika nove Škode Fabie izpolnjuje vsa pričakovanja, ki jih danes gojijo kupci avtomobilov. Fabia je prvi Škodin model, v katerem lahko pametni telefon povežete z multimedijskim sistemom vozila – to omogočata funkciji MirrorLink™ in SmartGate. Z novimi motorji in manjšo maso so se poraba in emisije nove Fabie zmanjšale za do 17 odstotkov. Iz višjih avtomobilskih razredov so prevzeti asistenčni sistemi za več varnosti in udobja. Poleg tega pa sta nova Škoda Fabia in nova Škoda Fabia
Combi prava mojstra funkcionalnosti, saj se lahko pohvalita z vsestranskimi možnostmi uporabe in z največjim prtljažnikom v svojem razredu.

Podobne objave

Dodaj odgovor