Začetek proizvodnje nove Fabie Combi

V Škodini matični tovarni v Mladi Boleslav se je začela serijska proizvodnja nove Škode Fabie Combi, ki je najbolj priljubljeni model v svojem segmentu. Popolnoma novo razvita, tretja generacija ponovno postavlja merila na področju prostornosti, funkcionalnosti in prijaznosti do okolja. Novi dizajn izžareva izrazno moč in čustvenost. Omeniti velja tudi najsodobnejše varnostne, komfortne in multimedijske sisteme, prevzete iz višjih avtomobilskih razredov, kot sta npr. novi tehnologiji
MirrorLink in SmartGate, ki omogočata povezavo vozila s pametnim telefonom. Nova Škoda Fabia Combi na prve trge prihaja januarja 2015.

“Začetek proizvodnje nove Škode Fabie Combi je osrednji dogodek naše obsežne modelske ofenzive,” je povedal Michael Oeljeklaus, član uprave družbe Škoda Auto, odgovoren za proizvodnjo in logistiko. “Kot najbolje prodajano vozilo v svojem segmentu je Fabia Combi steber Škodine strategije rasti. S svojimi izstopajočimi lastnostmi ima vse, kar potrebuje, da bo za model in znamko navdušila nove skupine kupcev,” je še dodal Oeljeklaus.

Nova Škoda Fabia Combi na trg prihaja le nekaj tednov po začetku prodaje Fabie v izvedbi s kompaktnim zadkom. Za serijsko izdelavo nove modelske serije Fabie je Škoda v svoji matični tovarni v Mladi Boleslav izvedla obsežne prilagoditve in posodobitve. Med drugim so postavili nov, najsodobnejši obrat, v katerem bo potekalo konfiguriranje sistemov za pomoč vozniku, poleg tega pa je bila delno obnovljena tudi lakirnica.

Kljub kompaktnim zunanjim meram ponuja nova Škoda Fabia Combi obilico prostora za pet potnikov in njihovo prtljago. Prtljažnik je s 530 litri prostornine (pri podrti zadnji sedežni klopi pa 1.395 litri) največji v segmentu. Tretja generacija modela je poleg tega praktična kot še nikoli prej. Uporabljenih je do 17 domiselnih rešitev, od katerih jih je deset za Fabio Combi na voljo prvič.

Dizajn tega novega mestnega avtomobila je bistveno bolj čustven kot doslej. Tako kot že kompaktna izvedba Fabie tudi nova Fabia Combi navdušuje s sodobnim, drznim oblikovalskim slogom, dinamičnimi proporcionalnimi razmerji in oblikovnimi elementi študije VisionC. Natančne linije in ostri robovi pričajo o vrhunski kakovosti izdelave in preciznosti detajlov. Kristalasti elementi ter markantna igra svetlobe in senc poudarjajo njen karizmatični nastop. Popolnoma nova je tudi zasnova notranjosti,
ki jo je mogoče prilagoditi raznolikim željam vsakega posameznika.

Iz višjih avtomobilskih razredov je nova Škoda Fabia Combi prejela inovativne varnostne, komfortne in multimedijske sisteme. Mednje med drugim sodi inovativna tehnologija MirrorLink, ki omogoča prikaz aplikacij s pametnega telefona, vklj. z navigacijo, na zaslonu multimedijskega sistema. Nova je tudi funkcija SmartGate, s katero je mogoče določene podatke o vozilu prikazati v posebnih aplikacijah na pametnem telefonu in jih uporabljati med vožnjo.

Nova Fabia Combi na področju porabe goriva in emisij CO2 postavlja nova merila, saj porabi do 17 % manj goriva kot njena predhodnica. V drugem polletju 2015 pride na trg najvarčnejša različica – nova Škoda Fabia Combi GreenLine, ki porabi le 3,1 l/100 km, emisije CO2 pa znašajo le 82 g/km. Fabia Combi je stalnica Škodine modelske palete od leta 2000. Do danes (podatki so z dne 30.11.2014) je češki proizvajalec prodal več kot 1,1 milijona primerkov. S tem je Škoda Fabia Combi najbolje
prodajani model v svojem razredu.

Podobne objave

Dodaj odgovor