Novi Soul z oblikovalsko nagrado ‘red dot’

Povsem novi Kia Soul je nedavno prejel prestižno ‘red dot’ nagrado za oblikovanje in s tem stopa po uspešni poti svojega predhodnika. S svojo pokončno, samozavestno držo, širokimi rameni, ikoničnimi oblikami oken in SUV oddaljenostjo od tal, je novi Soul zmagal v kategoriji ‘oblikovanje izdelka’ (‘Product Design’), v kateri je izvirni Soul zmagal že leta 2009. To je že druga prestižna oblikovalska nagrada za novega Soula, saj je pred nekaj meseci prejel nagrado ‘iF’. Novi model, ki je narejen
na cee’dovi platformi, prične svojo evropsko prodajno pot konec tega meseca.

Najbolj zaslužen za videz novega Soula je sloviti oblikovalec Peter Schreyer, predsednik in glavni oblikovalec Kia Motors in Hyundai Motor Group, saj je Nemec poskrbel tudi za izvirni model iz leta 2009, ki je bil prvo korejsko vozilo, ki je prejelo nagrado red dot. Temu so sledile številne nagrade red dot, saj je novi Soul že enajsti model Kia, ki je prejel to prestižno nagrado. Po Schreyerjevih besedah je novi Kia Soul veliko bolj zrel in odrasel, njegova drzna in izstopajoča osebnost pa je
sedaj še bolj poudarjena.

Oblika novega Soula je nastala na osnovi koncepta Track’ster, ki so ga predstavili leta 2012 na avtomobilskem salonu v Chicagu. Podobno kot pri konceptu tudi pri serijskem modelu izstopa velika trapezoidna maska za zajem zraka, nizko nameščene meglenke na robu sprednjega odbijača, značilna ‘tigrova’ maska in avantgardna oblika zadka z edinstveno ‘plavajočo’ ploščo na zadku. Poleg tega se novi model ponaša tudi visokokakovostnimi materiali v notranjosti.

Premiumsko udobje, dvobarvna karoserija in 7-letna garancija
Kot dodatek stilski obliki so oblikovalci poskrbeli za notranjost, ki se lahko pohvali z visokokakovostnimi materiali, med drugim z večjo uporabo na otip mehkejših materialov, in novimi premiumskimi dodatki, kot sta ohlajena sprednja sedeža, gretje vseh sedežev, električno nastavljiv voznikov sedež, ogrevan volanski obroč, 8-palčna satelitska navigacija in Infinity® Premium zvočni sistem. Novi Soul je prav tako dobavljiv tudi z dvobarvno karoserijo (z opcijsko streho v drugačni barvi).

Novinec je na voljo z dvema modernima 1,6-litrskima motorjema – bencinski 97-kilovatni (132 KM) z neposrednim vbrizgom goriva in turbodizelski s 94 kilovati (128 KM), ki ga Kia uporablja že v modelu cee’d. Tako kot vsi ostali modeli Kia se tudi novi Soul postavlja s 7-letno garancijo za celotno vozilo (150.000 km), ki je najdaljša garancija v Evropi.

Podobne objave

Dodaj odgovor