Kia Sportage Black Design

Kia Sportage je dobila blago prenovo, ki jo s črnimi dodatki na zunanjosti stilsko polepša.

Proizvodnja Sportaga v različici Black Design se je nedavno začela v Kiini evropski tovarni v slovaški Žilini, prodaja pa že poteka. Kot pravi Emilio Herrera Je Sportage Black design prvi model v Evropi, ki bo s stilskimi izboljšavami še povečal privlačnost in ponudil še eno opcijo prilagoditve posamezniku. Sportage je eden najbolje prodajanih modelov v Evropi in predstavlja najmočnejše vrednote znamke Kia – odličen dizajn, inovativne tehnologije in visoko kakovost.”

Nova omejena serija opreme dodaja atraktivne sijajne črne dodatke pri zunanjosti, vključno z novo oblikovano masko, okrasnimi obrobami in strešnimi nosilci. Sportage Black Design ohranja elegantno oblikovanje običajnega Sportaga, izboljšan pa je z ekskluzivnimi dodatki v črni sijajni barvi, ki dajejo avtu dinamičen nov videz. To so med drugim drugačne obrobe motorne maske in zračnih odprtin, prednji in zadnji okrasni pokrov podvozja, novi žarometi, prednje meglenke ter strešni nosilci v črni sijajni barvi. Poleg tega so v tej posebni različici tudi stranski pragovi, prevlečeni s črno sijajno barvo.

Sportage Black Design je spredaj in zadaj dobil tudi nova zatemnjena logotipa Kia, medtem ko je srebrni napis ‘Sportage’ – prav tako zamenjan s črnimi sijajnimi črkami – po novem raztegnjen čez osrednji del prljažnih vrat. 17-palčna aluminijasta platišča so prav tako črna, z zatemnjenim logom Kia na sredini platišč in z ročicami vrat v barvi karoserije namesto dosedanjih kromiranih.

Omejena serija modela bo na voljo s sedmimi barvami karoserije, ki se ujemajo s temnejšimi dodatki in tako pričarajo bolj agresiven videz. To so črna (Pearl Black), dve beli (Deluxe White, Casa White), dve srebrni (Lunar Silver, Penta Metal), rdeča (Infra Red) in modra (Blue Flame). V notranjosti je Sportage Black Design dobil premijsko tekstilno oblazinjenje pri v usnje odetem volanskem obroču, prestavni ročici in naslonih za roke na vratih. Na nekaterih trgih bo na voljo tudi oblazinjenje iz pravega ali umetnega usnja.

Sportage Black Design kupcem nudi visoko opremljenost. Z udobnostnega in varnostnega področja serijsko nudi električno nastavitev voznikovega sedeža v ledvenem predelu, električni pomik stranskih vzvratnih ogledal z LED osvetlitvijo stikal, samodejno delovanje brisalcev in samodejno zatemnitev kabinskega vzvratnega ogledala, dvopodročno samodejno klimatsko napravo ter prednje in zadnje parkirne senzorje.

Infozabavni sistem z 8-palčnim zaslonom na dotik prav tako serijsko nudi Kiin najnovejši telematski sistem UVO Connect ‘faze II’ ter platformi Apple CarPlay in Android Auto. Sistem ponuja različne funkcije ‘povezanega vozila’ za več udobja, saj prikazuje informacije, kot so npr. cene goriv in lokacije bližnjih črpalk, lokacije in razpoložljivost parkirnih mest v realnem času ter prometne informacije v živo. Kiini najnovejši asistenčni sistemi, ki so na voljo v Sportagu Black Design, so npr. sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu (LKA), samodejno zasenčenje žarometov (HBA), inteligentno opozarjanje na omejitve hitrosti (ISLW) in sistem za opozarjanje voznika na nezbranost (DAW).

Sportage Black Design kupcem ponuja možnost izbire med petimi motorji. 1,6-litrski T-GDi turbo bencinski motor proizvaja 130 kW (177 KM), njegov največji navor znaša 265 Nm, medtem ko ima atmosferski 1.6 GDI bencinski motor z močjo 97 kW (132 KM) največji navor 161 Nm. Sportage prav tako ponuja tri različice 1,6-litrskega dizelskega motorja Smartstream. Ena je običajna dizelska različica z največjo močjo 85 kW (115 KM) in navorom 280 Nm, druga pa ima moč 100 kW (136 KM) in navor 320 Nm. Tretja možnost je Kiin novi EcoDynamics+ 1.6 CRDi 48-voltni motor z blagim hibridom, katerega največja moč znaša 100 kW (136 KM), navor pa 320 Nm.

Odvisno od motorja je Sportage Black Design na voljo s prednjim ali 4-kolesnim pogonom, ter s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko.

Podobne objave