Mejnik: izdelana milijonta Octavia tretje generacije

Škoda je pretekli teden izdelala milijonto Octavio tretje generacije. Jubilejno vozilo je zapeljalo s proizvodnega traku v Škodini matični tovarni v Mladi Boleslavi. Od uvedbe modela leta 1996 je češki avtomobilski proizvajalec izdelal skupaj pet milijonov vozil modela Škoda Octavia.

To je najuspešnejši Škodin model vseh časov, ki velja za “srce znamke” – Škoda Octavia. Jubilejno vozilo – Octavia Scout v mesečno beli barvi – je zapeljalo s proizvodnega traku v matični tovarni v Mladi Boleslav. Milijon izdelanih vozil modela Škoda Octavia tretje generacije poudarja uspeh vozila na mednarodnih trgih. Octavia postavlja nova merila v svojem razredu in je največja, najbolj praktična, najvarnejša in najbolj udobna Octavia doslej. Octavia od vseh Škodinih modelov najbolje
simbolizira bliskovit vzpon znamke v preteklih dveh desetletjih. Skupaj je bilo od leta 1996 izdelanih že pet milijonov vozil tega modela.

Škoda Octavia tretje generacije je tako vsestranska kot še nikoli doslej. Tako Octavia kombilimuzina kot Octavia Combi sta na voljo bodisi s pogonom na sprednja kolesa ali štirikolesnim pogonom, Octavia RS pa je najhitrejša serijska Octavia vseh časov. Leta 2014 sta bili premierno predstavljeni Škoda Octavia G-TEC s pogonom na zemeljski plin in robustna, vsestranska Škoda Octavia Scout z odličnimi terenskimi lastnostmi. Poleg tega je v Evropi na voljo ekskluzivna različica Škoda Octavia
L&K.

S široko ponudbo modelskih izpeljank in z izstopajočimi produktnimi lastnostmi se Octavia na trgih izkazuje kot zadetek v polno. Škodina prodajna uspešnica je prepričala tudi strokovno javnost. V preteklih letih je vozilo prejelo več kot 50 mednarodnih priznanj in se poleg tega izkazalo tudi na številnih primerjalnih testih.

Tretja generacija Octavie je na tržišča prišla leta 2013. Večina modelov Škode Octavie prihaja iz matične tovarne v Mladi Boleslav. Škodo Octavio izdelujejo ne le na Češkem, pač pa tudi na Kitajskem, v Rusiji, Indiji in Kazahstanu. Kot Škodin največji posamični trg ima Kitajska osrednjo vlogo za znamko in za model. Škoda Octavia je bila na Kitajskem predstavljena maja 2014. Od tedaj poteka proizvodnja tega vozila kompaktnega razreda v tovarni družbe SAIC Volkswagen v Ningboju.

Zgolj leta 2015 je bilo v svetovnem merilu prodanih 432.300 vozil modelske serije Octavia, kar je okrog 11 odstotkov več kot v letu poprej. V prvih dveh mesecih letošnjega leta je Škoda prodala 70.500 vozil modela Octavia.

Podobne objave

Dodaj odgovor