Thomas Schäfer postal novi predsednik nadzornega sveta družbe

Thomas Schäfer, izvršni direktor znamke Volks­wagen Osebna vozila in vodja skupine volumenskih znamk, s 15. julijem prevzema funkcijo predsednika nadzornega sveta družbe ŠKODA AUTO. Nasledil je Murata Aksla, ki odstopa z mesta predsednika in ostaja član nadzornega organa. S tem korakom se bo še bolj okrepilo in pospešilo sodelovanje znotraj skupine volumenskih znamk z namenom izkoriščanja sinergijskega potenciala. Cilj je znatno in trajno zmanjšanje stroškov in kompleksnosti.

Thomas Schäfer, predsednik nadzornega sveta družbe ŠKODA AUTO, je poudaril: “ŠKODA je na ravni koncerna odgovorna za razvijajoče se trge, kot sta Indija in Severna Afrika, ter za projekte, kot je razvoj naslednje generacije modelov VW Passat in ŠKODA SUPERB. Tudi odgovornost za globalno platformo MQB A0 kaže, kako močno je znamka uveljavljena v koncernu. ŠKODA ima znotraj skupine volumenskih znamk pomembno vlogo in bo s svojimi kompetencami pomembno prispevala k izkoriščanju sinergijskega potenciala. Cilj je jasen: s tesnim sodelovanjem med znamkami znatno in trajno zmanjšati stroške in kompleksnost.”

Skupino volumenskih znamk sestavljajo koncernske znamke Volkswagen Osebna vozila, ŠKODA, SEAT/CUPRA in Volkswagen Gospodarska vozila. Poslovni rezultati skupine volumenskih znamk se od prvega četrtletja letošnjega leta v četrtletnem poročilu koncerna Volkswagen poročajo ločeno. Thomas Schäfer je bil šele pred kratkim izvoljen za predsednika svetovalnega odbora znamke Volkswagen Gospodarska vozila in za predsednika nadzornega sveta znamk SEAT/CUPRA.

Podobne objave