NOVA ŠKODA OCTAVIA RS – Naš sodelavec Rok si jo je že konfiguriral

Tokrat bomo pri Pan-Janu nekoliko več pozornosti posvetili Novi Škodi Octavii RS, saj nas je s četrto generacijo Octavie naravnost navdušila. Navdihnil nas je tudi naš sodelavec Rok, ki si je svojo različico že izbral. Preden se posvetimo Rokovi sanjski različici, pa si poglejmo, kaj nam Nova Octavia RS ponuja že serijsko.

Tako kot v prejšnjih generacijah, sta nam na voljo tako limuzinska kot tudi combi izvedba. Na voljo sta dva bencinska motorja 2,0 TSI in 2,0 TSI DSG, oba s 245 KM, dva dizelska motorja 2,0 TDI DSG in 2,0 TDI 4 X4 DSG, oba z močjo 200 KM ter hibridni motor 1,4 TSI PHEV s skupno sistemsko močjio 245 KM. Nova Octavia RS svoj dinamični izgled poudarja že s svojo serijsko opremo. Že serijsko ima aluminijasta platišča 18'', rdeče barvne zavorne čeljusti, dvojno izpušno cev iz nerjavečega jekla, led ambientalno osvetlitev, generator zvoka, športna pedala ter poudarke v črni barvi pri zunanjih ogledalih, okvirju hladilnika in obrobi stranskih stekel. Vozilo je opremljeno s sedmimi zračnimi blazinami, z meglenkami spredaj z dinamično funkcijo, z napravo za čiščenje žarometov, s progresivnim krmiljenjem ter z zavoro s funkcijo zadržanja »Hill Hold«. Vozilo ima že serijsko aktivni informacijski zaslon, ogrevani šobi za čiščenje vetrobranskega stekla, poklop zadnjih sedežev iz prtljažnega prostora, parkirne senzorje spredaj in zadaj. Poleg trikrakega usnjenega športnega več funkcijskega volana ima tudi sistem »Kessy«, LED paket z matričnimi žarometi, TOP LED zadnje luči z dinamičnimi smerniki, »Smart light assist«, oblazinjenje RS, osvetljen prostor za noge spredaj in zadaj, navigacijski sistem Columbus z 10'' zaslonom na dotik, »Smart Link+«, športna sprednja sedeža, tempomat, DAB…

Kar navdihujoče, kajne? Pri Pan-Janu se ne čudimo, da je bilo nekaj naročil že izvedenih, kljub temu čudnemu »korona obdobju«.

Sedaj pa posvetimo nekaj pozornosti Rokovi različici. Rok si je izbral Octavio Combi RS 2,0 TSI, ročni menjalnik, saj pri takemu športnemu vozilu prisega na popolno kontrolo, ki mu predstavlja še poseben užitek. Izbral je dirkaško modro barvo. Zaradi bogate serijske opreme je dodal le še atraktivna aluminijasta platišča Alair 19″ antracitne barve in komfortni paket 1, ki ponuja električno odpiranje in zapiranje prtljažnih vrat ter elektronsko otroško zaporo zadnjih vrat. In ko Roka vprašamo zakaj ravno Octavia RS, pravi, da je to vozilo odličen kompromis med športnim vozilom, ki poteši njegov športni duh in med družinskim vozilom, saj mu predstavlja več kot dovolj prostora za vso otroško opremo, ki jo ponujata njegova dva nadobudneža.

Pri Pan Janu smo vam z veseljem na voljo za vsa vprašanja glede vaše sanjske različice.

Podobne objave