Bernhard Maier je novi predsednik uprave družbe Škoda

Po petih uspešnih letih rasti in modelske ofenzive bo na vrhu znamke Škoda prišlo do menjave: s 1. novembrom 2015 bo Bernhard Maier (55), dosedanji direktor prodaje in marketinga v družbi Porsche AG, postal predsednik uprave znamke Škoda. Sočasno bo dosedanji predsednik uprave prof. dr. Winfried Vahland (58) kot odgovorna oseba koncerna prevzel vodenje novo oblikovane koncernske regije Severna Amerika.

Z Bernhardom Maierjem bo predsednik uprave družbe Škoda postal človek, ki je z vsem srcem predan avtomobilizmu, saj je njegovo življenje že od mladosti tesno povezano z avtomobili. Najprej se je izučil za avtomehanika, po mojstrskem izpitu pa se je odločil za študij ekonomije v Calw. Najprej se je zaposlil v podjetju Nixdorf, leta 1988 pa v prodajni organizaciji družbe BMW AG. Opravljal je različne vodstvene funkcije tako doma kot tudi v tujini. Junija 2001 se je Maier pridružil znamki
Porsche in je vodil domače prodajne podružnice. Leta 2010 je v družbi Porsche AG postal član uprave, odgovoren za prodajo in marketing. Kot novi predsednik uprave družbe Škoda si bo sistematično prizadeval za nadaljnji razvoj znamke.

Bernhard Maier bo na mestu predsednika uprave nasledil prof. dr. Winfrieda Vahlanda, ki je v preteklih letih z največjo rastjo in modelsko ofenzivo popeljal znamko v novo dobo. “Nisem zlahka sprejel odločitve, da bom po več kot petih vznemirljivih, uspešnih in lepih letih prevzel novo nalogo v koncernu,” je povedal prof. dr. Winfried Vahland. “Škoda je resnično nekaj posebnega. Pomemben razlog za to so velika Škodina družina ter moč in dinamika znamke,” je še dodal prof. dr. Winfried Vahland.

Z obsegom prodaje, ki je nazadnje presegel milijon vozil, in prisotnostjo na več kot 100 tržiščih je Škoda danes uveljavljena kot mednarodna volumenska znamka. Škodini avtomobili so se s svojim dizajnom in sodobno tehniko povzpeli na najvišja mesta v svojih segmentih. Prof. dr. Winfried Vahland bo s 1. novembrom 2015 kot odgovorna oseba koncerna ter kot predsednik in izvršni direktor prevzel vodenje novo oblikovane koncernske regije Severna Amerika. V tej vlogi bo obenem tudi član uprave
znamke Volkswagen.

Podobne objave

Dodaj odgovor