ŠKODA razkrila skice zunanjosti nove FABIE

ŠKODA AUTO s prvimi uradnimi skicami dizajna dviga pričakovanja na prihajajočo četrto generacijo FABIE. Priljubljeno malo vozilo češkega proizvajalca bo bistveno večje, bolj dinamično in čustveno od svojih uspešnih predhodnikov. Prehod na prečno modularno platformo MQB-A0 koncerna Volkswagen omogoča nova razmerja in še več prostora za potnike in prtljago. Dodatne poudarke zagotavljajo ostro oblikovani sprednji žarometi in zadnje luči s tehnologijo LED. Svetovna premiera nove ŠKODA FABIE bo maja letos.

Dve skici dizajna prikazujeta jasne, sodobne in dinamične linije nove ŠKODA FABIE, katere četrta generacija je 111 milimetrov daljša in 48 milimetrov širša od predhodnice. Osnova nove FABIE je prvič prečna modularna platforma MQB-A0 koncerna Volkswagen. Zaradi tega je poleg več prostora za potnike v notranjosti tudi za 50 litrov večji prtljažni prostor. Na skici sprednjega dela je mogoče prvič videti ploščate sprednje žaromete in široko mrežo hladilnika ŠKODA. Skupaj s kromiranim okvirjem in črnimi rebri je videti športno in elegantno. Velika kolesa zagotavljajo udarno vizualno prezenco.

Podaljšan strešni spojler s stranskimi podaljški skupaj z aerodinamično optimiziranimi zunanjimi ogledali in aktivno nastavljivo rešetko hladilnika za dovod zraka na spodnjem delu zagotavljajo izjemno aerodinamiko. Na drugih skicah so podrobneje predstavljene sodobne svetilne enote nove ŠKODA FABIE. V ostro oblikovanih sprednjih žarometih Full LED, ki segajo vse do mreže hladilnika ŠKODA, so moduli LED v obliki ledenih blokov. Prepoznati pa je mogoče tudi modul dnevnih luči v obliki črke L. Kristalne strukture, značilne za znamko ŠKODA, so opazne tudi pri izrazito ploskih zadnjih lučeh, ki bodo prav tako na voljo v različici Full LED.

ŠKODA FABIA je od lansiranja leta 1999 eno najbolj prodajanih vozil v svojem razredu. Že prva generacija, ki se je leta 2000 pojavila tudi v različici COMBI, je v približno osmih letih proizvedla 1,79 milijona vozil, druga generacija, predstavljena na avtomobilskem salonu v Ženevi leta 2007, pa je bila prodana 1.704.000 strankam. Tretja generacija, predstavljena leta 2014, je nadaljevala zgodbo o uspehu in je bila leta 2019 drugi najbolj prodajani model znamke ŠKODA, takoj za OCTAVIO. Češki proizvajalec je doslej izdelal več kot 4,7 milijona modelov FABIE. To številko prekaša edino OCTAVIA.

Podobne objave