Škoda Auto razkriva skice zunanjosti

Teden dni pred svetovno premiero je Škoda Auto objavila skice zunanjosti nove generacije modela Škoda Kodiaq, ki razkrivajo mogočen in emocionalen dizajn. Med najbolj izstopajočimi elementi so izklesan sprednji del, izostreni robovi kolesnih ohišij, platišča v velikostih od 17 do 20 palcev, masiven zadnji odbijač in druga generacija matričnih TOP LED-žarometov s kristalastimi elementi. Oliver Stefani, vodja oblikovanja pri Škodi: “Novi Kodiaq je sodoben in dinamičen ter ima
zelo prepoznaven videz. V skladu z načelom ‘oblika sledi funkciji’ smo udejanjili prve elemente našega prihodnjega oblikovalskega sloga Modern Solid. Ta dizajn jasno poudarja praktičnost, hkrati pa s svojo dinamično obliko zagotavlja še boljšo aerodinamiko.”

Prihajajoči Kodiaq bo imel prepoznaven videz in večje mere, kar pomeni še več prostora v notranjosti. Ponaša se s tridimenzionalnim pokrovom motornega prostora, ostrimi robovi kolesnih ohišij in platišči v velikostih od 17 do 20 palcev. Med njegovimi vizualnimi poseb­nostmi je tudi opcijska obloga D-stebrička v edinstveni temno kromirani izvedbi. Z novim Kodiaqom se bo premierno predstavila druga generacija matričnih TOP LED-žarometov, medtem ko zadek zaznamuje značilna široka
svetlobna grafika v obliki črke C, ki se z obeh strani razteza proti sredini. Rdeča linija pod njo povezuje obe zadnji luči, podobo zadka pa nadgrajuje še masiven zadnji odbijač. Na sredini pokrova prtljažnika je umeščen mogočen nov napis Škoda.

Svetovno premiero bo mogoče spremljati v živo na Škoda Storyboard in na Škodinem kanalu na YouTube 4. oktobra 2023 ob 18:45 po srednjeevropskem času.

Podobne objave