Pol milijona premium Čehinj

Na začetku tega tisočletja smo dobili četrti, trenutno najprestižnejši model znamke Škoda, ki je v zadnjih enajstih letih prepričal nekaj več kot 500.000 kupcev, ker so Čehi 22. junija 2012 izdelali jubilejni, polmilijonski primerek modela superb.

Prestižni Škodin model, ki so ga Čehi prvotno izdelovali že pred drugo svetovno vojno, se je znova pojavil šele leta 2001. Drugo povojno generacijo tega modela, ki ga sedaj izvažajo v 85 držav, smo dobili leta 2008, leto kasneje se je 5-vratni kombilimuzini s podobo klasične limuzine pridružila tudi 5-vratna karavanska različica. Od celotne kvote vseh izdelanih velikih škod jih približno 40-odstotkov izvozijo na Kitajsko, kjer je superb že od leta 2009 eden izmed najbolj priljubljenih modelov
v svoji kategoriji.

Pol milijona izdelanih primerkov predstavlja skupni dosežek obeh povojnih generacij tega modela. Po sedmih letih (2001-2008) so Čehi izdelali točno 136.068 predstavnikov ‘podaljšanega kitajskega passata’, ki so ga kupcem ponujali samo v 4-vratni limuzinski različici. Predstavniki druge povojne generacije so se odrezali veliko bolje, ker so Čehi do sedaj prodali že 363.932 primerkov druge generacije modela superb.

Jubilejni karavanski primerek modela superb, ki je pristal v rokah neznanega kupca, je obarvan v belo barvo in opremljen s paketom Laurin & Klement.

Podobne objave

Dodaj odgovor