Pet Škodinih modelov na GTI-srečanju ob Vrbskem jezeru

Mladá Boleslav (Češka)/Ribnica ob Vrbskem jezeru (Avstrija), 13. maj 2015 – Škoda na legendarnem GTI-srečanju ob Vrbskem jezeru (od 13. do 16. maja) predstavlja svojo športno-emocionalno plat. Na kultnem shodu avtomobili­stičnih navdušencev se bo predstavilo kar pet privlačnih Škodinih športnih modelov: štiri športne izvedbe Škode Fabie in osupljivo hitra Škoda Octavia Combi RS 230. Na Škodinem ‘Crazy Rallye Ride’ pa obiskovalce čaka pravo dirkaško doživetje z mini dirkalniki.

34. GTI-srečanje se pričenja danes v Ribnici na avstrijskem Koroškem. Do nedelje na prireditvi ob Vrbskem jezeru pričakujejo do 200.000 obiskovalcev, ki se navdušujejo za predelana vozila in avtomotošport. Že takoj po svojem prvem dirkalnem nastopu se je novi rally model Škoda Fabia R5 odpeljal do Vrbskega jezera. Pred tremi tedni je namreč Škoda s tem novim dirkalnikom slavila zmago na uvodni dirki letošnjega češkega prvenstva v rallyju – to je bila obenem tudi svetovna premiera tega modela.
Kompaktni dirkalnik se ponaša s širokim naborom visoke tehnologije: izpostavimo naj 1,6-litrski turbomotor, štirikolesni pogon, sekvenčni 5-stopenjski menjalnik in McPhersonove vzmetne noge.

Kot študija Škoda Fabia R5 Combi se napredni novi dirkalnik ob Vrbskem jezeru predstavlja tudi v presenetljivi karavanski različici. Za to študijo so oblikovalci Fabii R5 nadeli karoserijsko preobleko karavana in jo interpretirali na nov način. Njene značil­nosti: zeleno-belo-črno lakiranje, 18-palčna aluminijasta platišča, široka odbijača, izstopajoči blatniki in pragovi ter ogromen usmernik zraka na zadku. Premierno bo ob Vrbskem jezeru predstavljen tudi model, ki so ga zasnovali Škodini
vajenci: Škoda FUNstar. Živahni pickup je izdelan na osnovi Fabie, Škodini vajenci pa so ga razvijali in izdelovali več mesecev. Za občutek prostorskega zvoka na vseh sedežih skrbi avdiosistem z močjo 1.400 W.

Športnih ambicij pa ne skriva niti Škoda Fabia z design paketom Red & Grey Plus. Fabia mesečno bele barve je opremljena z originalno dopolnilno opremo znamke Škoda in je pravi magnet za oči: čez pokrov motornega prostora, streho in zadek ima zarisane sive in rdeče črte, poleg tega ima rdeča 17-palčna aluminijasta platišča in rdeče lakirani ohišji zunanjih ogledal. Nova Škoda Octavia Combi RS 230 zaokroža Škodin modelski izbor za veliki dogodek ob Vrbskem jezeru. Najhitrejša Octavia Combi
vseh časov doseže končno hitrost 247 km/h, od 0 do 100 km/h pa pospeši v samo 6,8 sekunde. Vozilo je kot prvi Škodin model serijsko opremljeno z elektronsko uravnavano prečno zaporo na sprednji premi, kar mu omogoča zelo dinamično vožnjo skozi ovinke.

Poleg predstavitve vrhunskih športnih modelov bo Škoda ob Vrbskem jezeru ponovno pripravila prav posebne dirke za staro in mlado. Na posebnem krožnem dirkališču ‘Škoda’s Crazy Rallye Ride’ poleg njihovega razstavnega prostora se bodo obiskovalci lahko pomerili v mini dirkalnikih.

Podobne objave

Dodaj odgovor