Začetek proizvodnje novega cee’da Sportswagon

Kiina tovarna v slovaški Žilini danes začenja s proizvodnjo novega cee’da Sportswagon, ki bo drugi letošnji novi model, ki ga proizvajajo v tej tovarni. Povpraševanje po novem cee’du Sportswagon bo po Kiinih pričakovanjih povečalo proizvodnjo v tovarni na skupno 285.000 vozil v letošnjem letu.

Prejšnja generacija cee’da SW je predstavljala več kot petino celotne proizvodnje. V Žilini so v prvih sedmih mesecih letošnjega leta proizvedli 167.000 vozil in 266.000 motorjev, kar je 11% oz. 52% več kot v enakem obdobju lani.

Tako kot 5-vratni kombilimuzinski brat se tudi 5-vratni karavanski cee’d postavlja s posrečeno kombinacijo sodobno oblikovane zunanjosti, visokokavostnih materialov v notranjosti in vrhunsko uglajenostjo dveh bencinskih in dveh dizelskih motorjev.

Sportswagon med drugim ponuja impresivno praktičnost ter veliko prtljažnega prostora, saj je za prtljago na voljo 528 litrov oz. kar 1642 litrov s podrtimi zadnjimi sedeži. Kiina žilinska tovarna se med drugim pripravlja tudi na začetek trivratne različice pro_cee’d, katere proizvodnje je predvidena v začetku 2013.

Podobne objave

Dodaj odgovor