Za styling Nira so poskrbeli v Kiinih oblikovalskih centrih v kalifornijskem Irvineu in korejskem Namyangu

Kia je v teh dneh razkrila prve uradne risbe vsestranskega Nira – novega hibridnega HUV-a (Hybrid Utility Vehicle), ki bo prinesel novo svežino na globalnem avtomobilskem trgu praktičnih vozil za delo, šport in prosti čas (SUV).

Za styling Nira so poskrbeli v Kiinih oblikovalskih centrih v kalifornijskem Irvineu in korejskem Namyangu in združuje praktične ter estetske dobrote kompaktnega SUV-ja z vitko, aerodinamično obliko in subtilno oblikovanimi površinami.
Poudarjeno visok zadek daje temu HUVu zanimiv videz, ki ga dopolnjujejo visoko nameščene LED zadnje luči in minimalno število detajlov. Vitka bočna linija in zadnja okna poudarjajo sloko postavo, medtem ko mišičasti blatniki nudijo več prostornosti v kabini.

Novi Kia Niro je prvi model, ki bo narejen na Kiini novi ekološki platformi, zahvaljujoč svojemu novemu downsized bencinsko-električnemu hibridnemu pogonu bodo njegove emisije CO2 nižje od 90 g/km (kombinirano, na osnovi novega evropskega voznega cikla – New European Driving Cycle). Niro HUV bo doživel svetovno premiero na februarskem avtomobilskem salonu v Čikagu in bo predstavil pomemben preskok, ki ga Kia dela na področju udobnih, zabavnih vozil, ki se ponašajo z nizkimi emisijami.

Opomba: Vsi tehnični podatki, navedeni v tem sporočilu, so pričakovani podatki in so podvrženi nadaljnjim spremembam in homologaciji. Vse številke se lahko spremenijo.

Podobne objave

Dodaj odgovor