KIA Xceed

Družina Kiinih vozil je dobila še četrtega člana. Navadnemu in karavanskemu Ceedu, se je najprej pridružil Proceed v obliki Shooting break, zdaj pa še dvignjena različica imenovana Xceed, ki po obliki leži nekje med kombilimuzino in križancem, po velikosti pa med Stonicom in Sportageom.

Da ni pravi križanec pravijo Korejci sami, saj ga raje predstavljajo kot alternativo velikim in težkih križancem. Razlika v dolžini med Xceedom in Stonicom ni velika, a je na račun daljše medosne razdalje precej prostornejši. Od navadnega Ceeda je daljši za 85 mm in širši za 26 mm, potniki pa bodo občutili tudi 43 mm več prostora nad glavo.

Bolj kot v dimenzijah, pa je razlika očitna v oblikovanju zunanjosti. Je precej bolj odločna in daje občutek avanturizma. Opazili boste drugačno obliko žarometov, posodobljeno masko in strešna nosilca v srebrni barvi. Na voljo imate 12 različnih karoserijskih barv, najbolj izrazita pa je Quantum rumena, ki je ekskluzivna na XCeedu. Platišča so na voljo v velikostih 16 in 18 palcev.

Notranjost je skoraj popolnoma identična ostalim modelom Ceed. Prevladujejo na otip mehki materiali, krom dodatki in velika izbira oblazinjenj. Sredi armaturne plošče si lahko izberete osnovi 8-palčni ali opcijski 10,25-palčni zaslon na dotik ter opcijski voznikov 12,3-palčni zaslon za merilnike. Prtljažni prostor zdaj premore 426 litrov uporabne prostornine v primerjavi s Ceedom, ki jih ponuja 395.

Poganjalo ga bo lahko 5 motorjev; trije bencinski in dva dizelska.

  • Litrski trivaljni bencinski motor s 120 konjskimi močmi
  • 1,4-litrski štirivaljni bencinski motor s 140 konjskimi močmi
  • 1,6-litrski štirivaljni bencinski motor s 204 konjskimi močmi
  • 1,6-litrski dizelski motor s 115 konjskimi močmi
  • 1,6-litrski dizelski motor s 136 konjskimi močmi

Proizvodnja se bo začela Avgusta na Slovaškem, kmalu zatem pa ga boste že lahko videli tudi v naših salonih v Ivančni Gorici in Trebnjem.

 

 

 

Podobne objave