Proizvodnja na ogromnem in hitro rastočem trgu novih vozil

Kia Motors je z vlado indijske zvezne države Andhra Pradesh podpisala sporazum o gradnji nove tovarne v okrožju Anantapur. Slovesnosti v mestu Vijayawadaso so se udeležili visoki uslužbenci družbe Kia Motors in predstavniki regionalnih oblasti.

Kia investira 1,1 milijarde dolarjev
Naložba v doslej prvo tovarno avtomobilske znamke Kia v Indiji je zelo visoka, saj je vredna kar 1,1 milijarde dolarjev.

Začetek proizvodnje sredi 2019
Po načrtih investitorjev je začetek gradnje predviden za konec letošnjega leta. Množična proizvodnja, ki naj bi znašala okrog 300.000 vozil letno, pa se bo pričela sredi leta 2019. Kia namerava v novi tovarni, ki se bo raztezala na 2,16 km2, izdelovati limuzino in SUV model, ki bosta namenjena indijskemu trgu. Tovarna bo vključevala obrate za izdelavo pločevine in varjenje, karosernico, montažo, poleg znamke Kia pa bodo tu svoje mesto našli še številni dobavitelji.

Indija priložnost za nadaljnjo rast Kie 
Na slovesnosti je Han-Woo Park, predsednik družbe Kia Motors, dejal: “Naša nova tovarna v Indiji nam bo omogočila prodajo vozil na petem največjem avtomobilskem trgu sveta, hkrati pa nam bo zagotovila večjo prilagodljivost v globalnem poslovanju. Po svetu narašča povpraševanje po vozilih Kia, zato je ta pridobitev korak naprej na poti do cilja, da postanemo največji avtomobilski proizvajalec.”

Proizvodnja na ogromnem in hitro rastočem trgu novih vozil
Gradnja nove proizvodnega obrata v Indiji bo Kii omogočila ohranjanje položaja enega najhitreje rastočih avtomobilskih znamk na svetu. Tovarna v Anantapurju bo najstarejšemu korejskemu avtomobilskemu proizvajalcu z začetkom prodaje vozil v Indiji omogočila dosego vzdržne rasti prodaje, lokalno in globalno.

Indija je najhitreje rastoči veliki trg, ki z več kot 3,3 milijona prodanimi vozili v letu 2016 dosega položaj petega največjega avtomobilskega trga na svetu. Analitiki napovedujejo, da bo Indija že konec leta 2020 postala tretji največji svetovni trg. Poleg teh pozitivnih napovedi sta vodilne pri Kii v investicijo prepričali še hitro razvijajoča se mreža dobaviteljev in izurjena delovna sila.

Podobne objave