Oblikovalske nagrade prejeli Stinger, Stonic in Picanto

Kia je znova dokazala vrhunsko kakovost oblikovanja svojih vozil, saj je prejela nova 3 prestižna priznanja Red Dot. Kombilimuzina Stinger, kompaktni križanec Stonic in tretja generacija mestnega malčka Picanto so letos odnesli zmago v svojih kategorijah.

Stinger prejel nagrado ‘Red Dot: najboljše od najboljšega’
Mednarodna žirija, sestavljena iz strokovnjakov s področja oblikovanja, je Stingerja razglasila za ‘Najboljše od najboljšega’, s čimer je nagradila njegovo pionirsko oblikovanje.

Skupno že 21 nagrad Red Dot
Trojna zmaga v letu 2018 je nadaljevanje Kiinega uspešnega niza, saj ima znamka od leta 2009, ko je kot prvi nagrado osvojil Soul, v korporativnih vitrinah že kar 21 Red Dot nagrad. Najnovejši uspeh prihaja po še enem trojnem priznanju – nagradah iF Design, ki jih je Kia osvojila pred nekaj meseci.

“Naš globalni oblikovalski oddelek je lahko neizmerno ponosen zaradi najnovejših treh priznanj. Te potrjujejo Kiino strast po oblikovalski odličnosti in inovativnosti, ki je bila še enkrat pohvaljena s strani mednarodnih oblikovalskih strokovnjakov,” pravi Peter Schreyer, predsednik in vodja oblikovanja pri Kia Motors Corporation. “Osvojitev že četrtega priznanja ‘Red Dot: najboljše od najboljšega’ je nekaj izjemnega. Z modernim pristopom h klasičnemu gran turismo slogu je Kia Stinger še en
dokaz Kiinih visokih oblikovalskih standardov.”

Stinger, oblikovan v Kiinem evropskem oblikovalskem središču v Frankfurtu, združuje elegantno obliko s prostorno notranjostjo. Stinger prinaša elegantne ‘fastback’ proporce in mišičasto obliko, ki s svojimi boki spominja na steklenico coca-cole in poudarja zadnji pogon.

Stonic, Kiin prvi kompaktni križanec, prav tako oblikovan v Frankfurtu, prinaša atraktivno in drzno oblikovano zunanjost, ki jo združuje z nekoliko višjim položajem sedenja in uporabno suvovsko obliko. To je najbolj personaliziran Kiin model do sedaj, ki kupcem ponuja široko izbiro dvobarvnih kombinacij zunanjosti in notranjosti.

Tretja generacija Picanta – Kiinega najmanjšega modela – prinaša mladosten in energičen značaj v avtomobilski razred A. Malčka odlikujeta prepoznaven dizajn in visokokakovostna, visokotehnološka kabina, z veliko možnostmi prilagajanja posameznikovim željam. Kljub skromnim meram se Picanto, zahvaljujoč inteligentnim oblikovalskim rešitvam, lahko pohvali z največjo prostornostjo v svojem razredu.

Prijavljenih preko 6.300 izdelkov iz 59 držav
Natečaj Red Dot Awards, ki vse od leta 1955 poteka pod okriljem oblikovalskega centra Severno Porenje-Vestfalija, velja za enega najprestižnejših na svetu. Žirijo sestavlja 40 neodvisnih strokovnjakov, med katerimi so neodvisni oblikovalci, profesorji oblikovanja in novinarji.

Nagrade Red Dot podeljujejo v treh kategorijah (oblikovanje izdelkov, komunikacijsko oblikovanje in konceptno oblikovanje) ter jih vrednotijo na osnovi kriterijev, kot so inovacije, formalna kakovost, funkcionalnost in okoljska ustreznost. V boju za priznanja za leto 2018 so sodelovala podjetja iz 59 držav, ki so prijavila več kot 6.300 izdelkov.

Uradna podelitev nagrad Red Dot bo potekala 9. julija 2018 v nemškem mestu Essen, v operni hiši Aalto, ki jo je zasnoval Alvar Aalto.

Podobne objave