KIA Motors Europe z novim izvršnim direktorjem

Kia Motors Europe (KME) je za novega izvršnega direktorja družbe imenovala Emilia Herrero. Na tem delovnem mestu bo nadomestil Michaela Colea, ki bo prevzel seniorsko vlogo v Kiini globalni organizaciji. Gospod Herrera bo deloval v Kiini evropski centrali v Frankfurtu, kjer bo tesno sodeloval s predsednikom KME, gospodom Yong Kew Parkom.

Emilio Herrera bo odgovoren za zagotavljanje vzdržne rasti prodaje, saj namerava Kia v letu 2018 v Evropi prodati več kot pol milijona vozil. Prav tako bo bedel nad vpeljavo novih modelov z naprednimi pogoni – Kia jih do leta 2025 načrtuje kar 16 – vključno z vozilom s pogonom na gorivne celice in električnim motorjem v letu 2020.

Herrera v zadnjih 5 letih podvojil prodajo v Španiji
Izkušeni Emilio Herrera na novi položaj prinaša več kot 20-letne izkušnje iz evropskega avtomobilskega sektorja. Od decembra 2012 je bil generalni direktor španske podružnice (Kia Motors Iberia), pohvali pa se lahko z več kot podvojeno prodajo v obdobju od leta 2013 do 2017, ko je Kia postala najhitreje rastoča množična avtomobilska znamka v Španiji. Pred tem je bil generalni direktor Kiine podružnice v Belgiji. Herrera, rojen leta 1961 v švicarski Lausanni, je leta 1984 diplomiral iz
jezikoslovja in komunikacij na Katholieke Universiteit Leuven (Belgija) in govori 6 jezikov.

40 % rast prodaje Kie pod vodstvom Colea
Anglež Michael Cole je bil izvršni direktor Kia Motors Europe od novembra 2012. V času njegovega delovanja na tem mestu je Kia dosegla izjemno 40-odstotno rast prodaje v Evropi, s čimer je prehitela 27-odstotno rast okrevajočega evropskega trga. Leta 2013, ko je Cole na tem položaju deloval prvo leto, je KME prodala 337.972 vozil in imela 2,7-odstotni tržni delež. Leta 2017 je bilo prodanih 472.125 vozil Kia, kar je pomenilo 3,0-odstotni tržni delež evropskega trga. Letos Kii kaže še bolje,
saj je v prvih dveh mesecih njen tržni delež znašal že 3,1 %. Kia Motors bo Coleov novi položaj sporočila naknadno.

Michael Cole je ob zamenjavi povedal: “Zares sem užival med službovanjem v Frankfurtu in z veseljem pomagal Kii pri rasti njene prodaje, njenega tržnega deleža in zavedanja o znamki. Zahvaljujem se tukajšnji ekipi ter vsem v naši evropski mreži za pomoč in podporo v zadnjih šestih letih. V veselje mi je bilo delati s tako nadarjenimi in predanimi ljudmi.”

Ob prevzemu položaja izvršnega direktorja Kia Motors Europe je Emilio Herrera povedal: “Michael pušča Kiino evropsko poslovanje v izjemni kondiciji, zato se že veselim dela, s katerim bomo nadaljevali impresivno rast znamke v Evropi. Novi modeli in pogoni nam bodo dali svež zagon za rast in povečanje našega tržnega deleža v prihajajočih letih.”

* Vir: združenje evropskih avtomobilskih proizvajalcev ACEA – države EU + EFTA

Podobne objave