Nagrade so prejeli modeli Rio, Stinger in Niro

Kia Motors je na nedavni razglasitvi oblikovalskih nagrad GOOD DESIGN za leto 2017 prejela nagrade za 3 svoje najnovejše modele. Kia je priznanja osvojila v kategoriji ‘prevoz’, za oblikovanje nove kompaktne kombilimuzine Rio, prestižne 5-vratne kombilimuzine Stinger in hibridnega križanca Niro.

Dobitnica že 8 let zapored
Kia je nagrade GOOD DESIGN za svoja vozila prejela že osmo leto zapored. Predhodni Kiini nagrajenci so bili tako konceptni avtomobili (npr. Telluride iz leta 2016 in GT4 Stinger iz leta 2014) kot tudi serijski modeli (električni Soul EV in premijska limuzina Cadenza). Seon Ho Youn, vodja Kiinega oblikovalskega centra, ob tem pravi: “Naši oblikovalci po vsem svetu neutrudno ustvarjajo stilsko oblikovane nove modele, s čimer privabljajo nove stranke in povečujemo zavedanje o znamki. Nagrade
GOOD DESIGN za tri naše nove modele so potrditev njihovega izjemnega dela.”

Nagrajenci Rio, Stinger in Niro so nastali kot plod skupnega sodelovanja Kiinih treh oblikovalskih studiev v Namyangu (J. Koreja), Irvineu (Kalifornija) in Frankfurtu (Nemčija). Slavnostna podelitev nagrad bo tradicionalno potekala v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Chicagu, v sodelovanju z Evropskim centrom za arhitekturo, umetnost, oblikovanje in urbane študije. Žirija GOOD DESIGN, ki jo sestavljajo neodvisni strokovnjaki s področja dizajna, avtomobilske industrije in medijev, je
Kiine modele ocenjevala na osnovi različnih kriterijev – inovativen dizajn, nove tehnologije, oblika, materiali, izdelava, koncept, uporabnost, energetska učinkovitost in okoljska občutljivost. Vsi trije Kiini letošnji predstavniki so blesteli v vseh ocenjevanih kriterijih.

GOOD DESIGN, ki šteje že 67 let, sodi med najstarejša in najprestižnejša svetovna priznanja z oblikovalskega področja. Nagrade, ki jih podeljujejo od leta 1950, nagrajujejo najbolj inovativne in najnovejše oblikovalske stvaritve s področja industrije, izdelkov in grafike iz Evrope, Azije, Afrike in obeh Amerik. Letos je žirija ocenjevala oblikovalce in izdelovalce iz 49 držav.

Podobne objave