Zmagovalca v raziskavi J.D. Power APEAL 2018 v svojih kategorijah

Kia Motors je v ZDA prejela še dve priznanji za kombilimuzino Stinger in model Rio, ki ju podeljuje znano podjetje J.D. Power. Gre za priznanje APEAL za zmogljivosti, delovanje in videz avtomobila (angl. Automotive Performance, Execution and Layout ).

Dvojna zmaga je Kii pomagala, da se je izboljšala za 8 točk v primerjavi z lani, ob tem pa ji je zagotovila mesto med 10 najvišje uvrščenimi nepremijskimi znamkami. Kia Motors je sicer nedavno postala najvišje uvrščena med množičnimi znamkami po raziskavi J.D. Power o začetnem zadovoljstvu strank (IQS, angl. Initial Quality Study), in sicer že četrto leto zapored, obenem pa je Rio prav tako zasedel najvišje mesto med majhnimi avtomobili.

“Ne glede na to ali gre za praktično vozilo za ljudi, ki bi radi prišli od točke A do točke B ali športno limuzino z 268 kilovati za ljubitelje vožnje, vsako Kio oblikujemo z mislijo na posamezno stranko,” pravi Orth Hedrick, podpredsednik produktnega načrtovanja pri Kiini ameriški podružnici. “Nagradi J.D. Power APEAL za modela Rio in Stinger potrjujeta našo predanost superiorni kombinaciji privlačne oblike in vrhunskih lastnosti, ki jih racionalni kupci dandanes pričakujejo od svojih
vozil.”

Model Rio je edini v svojem razredu majhnih vozil prejel najvišje ocene pri zmogljivostih, oblikovanju, udobju, pripomočkih in slogu in s tem tudi najvišjo skupno oceno ter tako zasenčil konkurenco. Stinger, ki je najbolj zmogljivo vozilo v zgodovini te najstarejše korejske avtomobilske znamke, je premagal precej dražjo evropsko konkurenco v razredu premijskih vozil.

Raziskava J.D. Power APEAL meri zadovoljstvo lastnikov vozil v prvih 90 dneh lastništva. Rezultati so razdeljeni v 10 kategorij in se merijo na osnovi sledečih kriterijev: zunanjost, notranjost, prtljažnik, avdio, sedeži, gretje in hlajenje, vozna dinamika, motor, vidljivost in poraba goriva.

Podobne objave