KIA razkriva električnega Nira EV

Družba Kia Motors bo na prihajajočem sejmu zabavne elektronike (CES) v ameriškem Las Vegasu predstavila novi koncept električnega vozila, ki bo predstavljal njeno vizijo prihodnje mobilnosti. Novi koncept bo prvič na ogled 8. januarja 2018.

Vizija prihodnje mobilnosti in tehnoloških strategij
Novi koncept, ki združuje Kiino oblikovalsko moč z zelo učinkovitimi motorji, predstavlja naslednji korak na Kiini električni poti. Koncept poleg ostalih novosti prinaša tudi novi vmesnik (HMI) in napredno novo ‘premikajočo se grafiko’ luči, ki naj bi postale del Kiine ponudbe v prihajajočih letih.

Tehnologije ‘napredne avtonomne vožnje’
Poleg novega koncepta bo Kia na sejmu razkrila paleto novih pripomočkov in inovacij. Kiina interaktivna predstavitev ‘napredne avtonomne vožnje’ združuje obstoječe tehnologije in tiste, ki jih namerava znamka vključiti v bližnji prihodnosti.

Prvi na svetu: najnovejši HMI vmesniki in 5G povezljivost
Kia bo predstavila tri interaktivne kabine, ki nakazujejo, kako bo znamka uporabila nove tehnologije za izboljšanje komunikacije med potniki in vozili. Tehnologije med drugim vključujejo nove vozniške asistenčne sisteme in pionirske vmesniške (HMI) funkcije, ter – tu je Kia prva na svetu – 5G povezljivost vozila.

“Virtualna resničnost, samovozeča vozila in popolna povezljivost vozila so bili nekoč obravnavani kot tehnologije daljnje prihodnosti. Ker hitro postajajo resničnost, Kia raziskuje, kako jih prilagoditi strankam. Na sejmu bomo pokazali svojo strategijo in vizijo mobilnosti v prihodnosti, ter predstavili nabor naprednih tehnologij, ki se jih lahko veselimo v prihodnje,” pravi dr. Woong-cheol Yang, podpredsednik in vodja središča Hyundai-Kia za raziskave in razvoj.

Podobne objave