KIA na 6. mestu med 32 avtomobilisti v študiji o začetni kakovosti vozil

Najnovejša študija svetovno znanega podjetja J.D. Power o začetni kakovosti (J.D. Power 2014 Initial Quality Study) je Kiina modela Sportage in Cadenza v ZDA ustoličila na vrhu svojega razreda (SUV oz. velike limuzine). Poleg tega se je Kia povzpela za 4 mesta v primerjavi z lanskoletni rezultati IQS razvrstitve in je zdaj na 6. mestu v ZDA med vsemi 32 avtomobilskimi znamkami. Novi Sportage se je uvrstil na 1. mesto v razredu manjših SUV-jev že drugo leto zapored, Cadenza pa se je v svojem
prvem letu obstoja v ZDA zavihtela na najvišje mesto v prestižni kategoriji velikih limuzin.

“Rezultati J.D. Power IQS študije pričajo o Kiini dolgoročni strategiji osredotočenosti na kakovost, krepitev naše znamke in izboljšanje lastnikove izkušnje,” je rezultate komentiral John Crowe, podpredsednik servisnih in poprodajnih operacij pri Kia Motors America (KMA) ter dodal: “Sportage in Cadenza sta prava primera kako zelo je napredovala Kiina modelna paleta na področju oblikovanja, zmogljivosti, prefinjenosti in vrednosti.”

Poleg Kiinih najvišjih uvrstitev v zgodovini in Sportagevega drugega zaporednega naslova je Cadenza dosegla drugi najboljši rezultat v zgodovini Kie. Letno poročilo analizira odzive kar 86.118 strank v ZDA in se nanaša na 239 vozil, ki so razporejeni v 23 razredov. Vozila so ocenjevali glede na vozniške izkušnje, zmogljivosti motorja in menjalnika ter širokega razpona težav povezanih s kakovostjo vozil, ki so jih prijavili njihovi lastniki.

Podobne objave

Dodaj odgovor