Kia z največjim številom prejetih nagrad v enem letu v študiji

Kia je v ZDA postavila rekord v številu nagrad, ki jih je katerakoli znamka v enem letu prejela v študiji J.D. Power 2023 APEAL (Automotive Performance, Execution and Layout), saj se je kar sedem njenih modelov uvrstilo na prvo mesto v svojih segmentih. To je največje število nagrad, ki jih je v 28-letni zgodovini študije APEAL prejel en proizvajalec. Nedavno pa je Kia prejela tudi največje število nagrad v študiji J.D. Power 2023 IQS (Initial Quality Study).

To je že drugo leto zapored, ko so trije Kiini modeli prejeli najvišja priznanja v svojih segmentih. Nagrajeni so bili povsem električni križanec Kia EV6 (najbolj privlačen kompaktni SUV), Carnival (najbolj privlačen enoprostorec) in limuzina K5 (najbolj privlačen srednje velik avtomobil). Poleg tega so se štirje Kiini modeli uvrstili na prva mesta v svojih segmentih – to so modeli Telluride (najbolj privlačen SUV višje srednje velikosti), Forte (najbolj privlačen kompaktni avtomobil), Rio
(najbolj privlačen mali avtomobil) in Stinger (najbolj privlačen premium avtomobil srednje velikosti). Vseh sedem vozil je bilo v študiji J.D. Power APEAL za leto 2023 prepoznanih kot najbolj privlačnih z vidika vozniške izkušnje in so se uvrstila na prvo mesto po zadovoljstvu voznikov.

“Kia je kot največkrat nagrajena blagovna znamka v študijah J.D. Power APEAL in IQS za leto 2023 dokazala svoj vodilni položaj ne le v avtomobilski industriji, temveč tudi v sektorju elektrifikacije,” je dejal Steven Center, operativni in izvršni direktor Kia America. “Naša vrhunska vozila zagotavljajo kakovost, zanesljivost in tehnologijo, ki jih stranke iščejo, študija J.D. Power 2023 U.S. APEAL pa kaže na naše nenehno prizadevanje, da bi ponudili pravo kombinacijo funkcij in lastnosti v
naših modelih.”

Študija APEAL za leto 2023 v ZDA temelji na odgovorih 84.555 lastnikov novih vozil modelnega leta 2023, ki so bili anketirani po 90 dneh lastništva. Študija je bila izvedena od februarja do maja 2023 na podlagi vozil, registriranih od novembra 2022 do februarja 2023.

Podobne objave