KIA v letu 2014 v Evropi proizvedla več vozil kot kdajkoli prej

Kia Motors Slovakia je v letu 2014 letu podrla evropski proizvodni rekord, saj je proizvedla več kot 323.000 vozil (3% več kot v letu 2013). Poleg tega so v tej slovaški tovarni v Žilini proizvedli še 493.000 motorjev, kar prav tako predstavlja nov rekordni dosežek.

»Najbolj pogost obiskovalec proizvodne linije« je bil SUV Sportage, katerega proizvodnja je predstavljala kar 55 odstotkov celotne proizvodnje v tej tovarni. Model cee’d (3- in 5-vratna kombilimuzina, 5-vratni karavan) je pomenil 36 odstotkov, manjši enoprostorec Venga pa preostalih 9 odstotkov. Največji trg za žilinsko tovarno še naprej ostaja Rusija (18%), sledijo pa Velika Britanija (13%), Nemčija (9%), Italija (6%) in Španija (6%).

Skorajda polovica od vseh 493.000 proizvedenih motorjev v letu 2014 je romala k sestrskemu Hyundaiju, ki ima tovarno na Češkem. Najbolj iskan motor je bil 1,6-litrski bencinski motor (22% vseh proizvedenih motorjev), tudi sicer pa so bencinski motorji bili malo bolj priljubljeni kot dizelski.

“Zelo sem ponosen na izjemne proizvodne rezultate. Obenem lahko potrdimo, da smo vodilna tovarna v celotni skupini Hyundai Motor Group. Iskreno se želim zahvaliti prav vsem zaposlenim za njihovo ustvarjalnost in ogromen entuziazem pri delu. Verjamem, da bomo letos, zahvaljujoč novim modelom, ki jih bomo predstavili strankam, ponovno izkoristili vse naše proizvodne zmogljivosti,“ je ob tem dosežku povedal Eek-Hee Lee, predsednik in direktor Kia Motors Slovakia.

Podobne objave

Dodaj odgovor