KIA Sportage odlična

Kia Sportage je zmagovalec študije J.D. Power 2014 o zadovoljstvu nemških lastnikov s svojimi vozili, saj je najvišje uvrščen v svojem razredu kompaktnih SUV (športno-funkcionalno vozilo) vozil. V študiji, ki uvršča vozila in proizvajalce na nemškem tržišču glede na celotno zadovoljstvo lastnikov vozil, so se dobro odrezali tudi ostali Kiini modeli, tako da se je Kia prvič uvrstila med Top 10 proizvajalcev.

Študija je zajela več kot 18.000 nemških voznikov, ki so v podrobnem spletnem vprašalniku izrazili svojo stopnjo (ne)zadovoljstva s svojim vozilom. Vozniki so ocenjevali kakovost, zanesljivost, privlačnost in sprotne stroške svojega vozila.
Sportage je z oceno 83,6% imel najbolj zadovoljne lastnike v svojem razredu kompaktnih SUV-jev (6. mesto na skupni lestvici vseh vozil), medtem ko so cee’d (2. med kompaktnimi vozili z 81,2%), Rio (3. med majhnimi vozili z 81,3%), in Venga (4. med manjšimi enoprostorci s 77,4%) prav tako dosegli visoke ocene.

Ta teden je Kia Venga postala tudi ‘najboljši manjši enoprostorec’ v britanski študiji JD Power 2014 What Car?. Poleg tega je Venga, ki jo tako kot Sportaga in cee’dovo družino proizvajajo na Slovaškem, bila v tej študiji na 16. mestu med vsemi modeli z 79,7% zadovoljnih lastnikov. Med vsemi proizvajalci se je Kia v Nemčiji v primerjavi z letom prej povzpela za 5 mest na 10. mesto (leta 2012 je bila na 17. mestu) in s tem izkazuje dolgoročni napredek pri zadovoljstvu strank.

Sportage je z 89.553 prodanimi primerki v letu 2013 najbolje prodajano Kiino vozilo v Evropi, prodanih je bilo 11% več kot leto prej. Proizvajajo ga v Kiini tovarni v slovaški Žilini od koder je v izboljšani različici pred nekaj meseci začel svojo pot po vsej Evropi.

Podobne objave

Dodaj odgovor