Kia razširila svoje aktivnosti na področju korporativne družbene odgovornosti

Korporacija Kia Motors je ta mesec s projektom Green Light (slov. Zelena luč) razširila svoje aktivnosti na področju korporativne družbene odgovornosti. Gre za program družbene mobilnosti katerega cilj je izboljšanje dostopa prikrajšane mladine na kriznih območjih do zdravstvenih in izobraževalnih storitev.

Uradna slovesnost je bila pred kratkim na gradbišču bodoče srednje šole Maendeleo v tanzanijski prestolnici Dar es Salaam, v vzhodni Afriki. Korporacija Kia Motors in južnokorejska nacionalna TV in radijska mreža SBS sta skupaj prispevala sredstva za gradnjo šole, ki bo služila tudi kot sedež tega projekta. Kia bo letos temu projektu skupno namenila kar 13 milijonov ameriških dolarjev.

Green Light Project najbolje uteleša Kiine vrednote s področja korporativne družbene odgovornosti kot so mobilnost in izzivi, ki so lansko leto predstavljeni kot osnovna načela, ki bodo pomagala premagati družbene, ekonomske, prevozne in zdravstvene težave na kriznih območjih in prikrajšanim posameznikom dale novo upanje.

Gradnjo šole, kjer bo domoval tudi center Green Light bodo končali že oktobra. Šola bo imela štiri učilnice, 2 laboratorija in knjižnico. Poleg tega bo objekt služil tudi kot večnamenski prostor za Green Lightove aktivnosti, dopolnilni pouk, skladišče in dispečerski center za štiri Kiine tovornjake.

Center Maendeleo bo v celoti začel obratovati v začetku naslednjega leta, cilj pa je, da center v naslednjih petih letih začne popolnoma neodvisno delovati pod okriljem lokalne skupnosti. Kiini tovornjaki bodo nudili varen prevoz lokalnim prebivalcem, ki so izolirani od zdravstvenih in izobraževalnih storitev, srednja šola Maendeleo in sosednji center Green Light bodo pomagali ljudem, da se soočijo z življenjskimi izzivi in jim omogočijo boljše življenje.

Poleg Kie, nevladne organizacije Good Neighbors (Dobri sosedje) in medijske mreže SBS projekt podpira še 70 prostovoljcev prostovoljne skupine „Kia’s Happy Move Global Young Volunteers“, največje korejske zasebne prostovoljne skupine. Prostovoljci bodo pomagali pri številnih aktivnostih kot so gradnja šole, izgradnja avtobusnih postajališč, poučevanje v šoli ipd.

Kia namerava projekt Green Light razširiti tudi na druge države in regije, saj bo naslednji projekt v jugovzhodni afriški državi Mali. Ta program bodo izvajali v sodelovanju s projektom Food for the Hungry International – Korea (KFHI), globalno neprofitno organizacijo, ki se osredotoča na področja lakote, razvoja vodnih virov, osnovne zdravstvene nege in povečevanja prihodkov najrevnejših.

Podobne objave

Dodaj odgovor