KIA Motors je najavila učinkoviti in varčni priključno hibridni izvedbi XCeed in Ceed Sportswagon

  • Prva uporaba električnega pogona z nizkimi emisijami za družino Kia Ceed
  • Priključno hibridni pogonski sklop združuje 8,9 kWh baterijo, 44,5 kW elektromotor in 1,6-litrski bencinski motor – Skupaj proizvedeta 141 KM in 265 Nm navora.
  • Kia cilja na domet okoli 60 kilometrov zgolj z električnim pogonom.
  • Električne zmogljivosti, ki jih spodbuja tehnologija pridobivanja kinetične energije
  • Prenovljen zunanji dizajn in nove notranje lastnosti, vključno s telematiko za iskanje bližnjih razpoložljivih polnilnih mest.
  • Prodaja po vsej Evropi v začetku leta 2020.

Kia Motors je naslednji korak v svoji strategiji elektrifikacije vozil predstavila nove priključno hibridne različice Kia XCeed in Ceed Sportswagon. Prodaja v Evropi se bo začela v začetku leta 2020 in bosta s tem prva modela, ki sta pripeljala elektrificirane pogonske sklope v segment kompaktnih družinskih vozil.

Emilio Herrera, glavni operativni direktor Kia Motors Europe, komentira: “Ta dva modela predstavljata pomembno naslednjo stopnjo za Kio, ko v našo širšo linijo vozil predstavljamo napredne pogonske sklope nove generacije. Prodaja nove serije Ceed je v prvi polovici leta 2019 zrasla za 40,1%, nove različice priključnih hibridov pa bodo še povečale privlačnost linije.

“V prvi polovici leta 2019 so elektrificirani modeli predstavljali približno enega od sedmih prodanih Kiinih avtomobilov prodanih v Evropi, trend pa se samo še pospešuje,” dodaja Herrera. »Medtem ko druge znamke govorijo o svojih prihodnjih načrtih za elektrifikacijo, je Kia že predstavila celo vrsto elektrificiranih vozil. Naš izbor mehkih hibridnih, hibridnih, priključnih hibridnih in električnih avtomobilov zdaj kupcem ponuja več možnosti izbire in nižje stroške uporabe vozila v več segmentih. ”

Kia XCeed in Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid bosta zgrajena v Žilini na Slovaškem in bosta s tem prva modela priključnih hibridov, ki jih je blagovna znamka naredila v Evropi. Kiina neprekosljiva sedemletna, 150.000 kilometrska garancija bo na voljo standardno in vključuje tudi baterijo in motor novega pogonskega sklopa. Prodaja teh novih modelov bo zgrajena izključno za Evropo v začetku leta 2020.

Novi hibridi Kia XCeed in Ceed Sportswagon Hibridi ponujajo prepričljivo alternativo običajnim bencinskim in dizelskim modelom. Pogonski sklop združuje 8,9 kWh litij-polimerni baterijski paket, 44,5 kW elektromotor in učinkovit 1,6-litrski ‘Kappa’ štirivaljni GDI motor z neposrednim vbrizgom bencina. Skupna moč motorja in navora znaša 141 KM in 265 Nm navora, kar omogoča, da Ceed Sportswagon pospeši od 0 do 100 km / h v 10,8 sekunde, Kia XCeed pa v 11,0 sekundah.

Pogonski sklop je povezan s šeststopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (6DCT), ki voznikom omogoča svobodo pri prestavljanju, kar zagotavlja bolj prijetno vožnjo kot druga hibridna vozila, opremljena z elektronskimi neprestano spremenljivimi menjalniki (e-CVT). Tradicionalni hibridi e-CVT pretvorijo del proizvodnje motorja prek elektromotorja, kar povzroči izgubo energije zaradi pretvorbe energije. Kiin 6DCT se razlikuje po tem, da omogoča vzporedno prenašanje celotne moči motorja na menjalnik ob minimalni izgubi energije.

Standardna tehnologija regenerativnega zaviranja omogoča, da novi priključni hibridni modeli pridobivajo kinetično energijo in polnijo baterije med »jadranjem« ali zaviranjem, kar še poveča učinkovitost pogonskega sklopa.

Kia je cilja na 60 kilometrov dosega na popolno električni pogon za obe vozili, kar voznikom omogoča večino dnevnih in kratkih voženj na popolnoma električni pogon. Emisije CO2 za nove priključno hibridne različice čakajo na homologacijo in bodo razkrite še pred začetkom prodaje.

Obe vozili sta opremljeni z Virtual Engine Sound System, zvočnim opozorilnim sistemom, ki se aktivira v električnem načinu pri nizkih hitrostih ali pri vzvratni vožnji. Sistem ustvarja zvoke do 59 decibelov in tako obvešča pešce o prisotnosti avtomobila.

Oba nova modela imata svoje značilne oblikovne lastnosti, s katerimi se razlikujeta od drugih bencinskih in dizelskih modelov v seriji XCeed in Ceed Sportswagon.

Vsak avtomobil ima na sprednjem delu zaprte rešetke s tigrastim nosom, kar povečuje aerodinamično učinkovitost, modeli Sportswagon pa imajo izrazite zunanje značke ‘eco plug-in’. Vtičnica je vgrajena v levo sprednje krilo vsakega avtomobila. Vsak model je serijsko opremljen s 16-palčnimi platišči iz aluminijeve zlitine in ima svojo novo zasnovo koles, na voljo pa so tudi 17-palčna platišča za model Ceed Sportswagon in 18-palčna platišča za XCeed. Ceed Sportswagon je posebej opremljen z odbijači iz modelov Ceed Sportswagon GT-Line, ki pomagajo pri pretoku zraka in ustvarjajo bolj športen videz.

V notranjosti ima športna izvedba kabine enako vozniško usmerjeno armaturno ploščo, nizek položaj sedenja in vsakodnevno ergonomijo obstoječe linije Ceed. Vendar pa imajo novi vtični hibridni modeli vrsto novih funkcionalnosti za izboljšanje uporabnosti za lastnike, ki želijo iz novega pogona iztržiti največ.

Obe vozili sta opremljeni z indikatorjem polnjenja na vrhu armaturne plošče, s čimer lastnik ve stanje baterija vozila tudi izven avtomobila.

Na instrumentni plošči so tudi edinstveni vizualni elementi priključnega hibridnega pogonskega sklopa, ki prikazujejo napolnjenost baterije, pričakovano območje vožnje zgolj z električnim pogonom in pretok energije med baterijskim sklopom, motorjem in električnim motorjem. Na voljo je povsem digitalni instrumentalni sistem »Supervision« z 12,3-palčnim zaslonom. Zaslon Supervision z visoko ločljivostjo 1920 x 720 slikovnih pik nadomešča običajne številčnice za merjenje hitrosti in obratov.

Modelna linija Ceed je bila že od začetka zasnovana za namestitev novih hibridnih pogonskih sklopov. To pomeni, da je sprejetje priključnega hibridnega pogonskega sklopa v Kia XCeed in Ceed Sportswagon minimalno vplivalo na izdelavo, struktura pa je že od začetka prilagojena tako, da lahko vsebuje baterijski sklop pogonskega sklopa.

Za več novic o prihodu priključno hibridnih modelov XCeed in Ceed Sportswagon sledite naši Facebook strani.

Podobne objave