Škoda Superb iV bo kmalu v naših salonih

V Škodini tovarni Kvasiny je s proizvodnega traku zapeljal prvi Superb iV. Škoda je lokacijo pripravila na proizvodnjo prvega elektrificiranega serijskega modela v zgodovini podjetja in je v adaptacijska dela investirala okoli 12 milijonov evrov.

Novi Škoda Superb iV s priključnohibridnim pogonom bodo izdelovali samo v tovarni Kvasiny, kjer bo nastajal na istem proizvodnem traku kot različice Superba, opremljene izključno z motorji z notranjim zgorevanjem.

Michael Oeljeklaus, ki je kot član uprave družbe Škoda Auto odgovoren za proizvodnjo in logistiko, je povedal: “Začetek serijske proizvodnje Škode Superba iV je velik korak v smeri prihodnosti. V zadnjih mesecih smo sistematično zagotovili potrebne pogoje, da smo v tovarni Kvasiny omogočili začetek proizvodnje našega prvega modela s priključnohibridnim pogonom. Zato je današnji dan tudi rezultat izjemnega timskega dela.”

V Superbu iV bencinski motor 1.4 TSI in elektromotor skupaj razvijeta sistemsko moč 160 kW (218 KM). Doseg z izključno električnim pogonom po kriterijih voznega cikla WLTP znaša do 56 km, v kombinaciji z motorjem z notranjim zgorevanjem pa doseg znaša 930 km.

Nova pogonska različica bo na voljo v izvedbah opreme Ambition in Style ter je možna pri izvedbah Superb Sportline in Superb L&K. Začetek prodaje je predviden v začetku leta 2020, ko sig a boste lahko tudi ogledali v naših salonih v Trebnjem in Ivačni Gorici.

Podobne objave