'Družinski avto leta' po izboru TopGear.com

‘Družinski avto leta’ po izboru TopGear.com

Kia EV9 je na podelitvi nagrad TopGear.com za leto 2023 prejel naziv “družinski avtomobil leta”. Popolnoma električni EV9 – Kiin novi premijski SUV – je ocenjevalce revije Top Gear navdušil s kombinacijo družini prijaznega prostora, dolgega dosega, tehnologij v vozilu ter najsodobnejših oblikovnih in trajnostnih lastnosti.

Tretja zaporedna nagrada za Kio v izboru TopGear.com
EV9 je predstavljen v najnovejši številki revije BBC Top Gear Magazine, ki je posvečena najboljšim in najbolj zaželenim avtomobilom na svetu. Na spletni strani TopGear.com je objavljen tudi film “Spoznajte zmagovalce”, v katerem je tudi EV9.

Ollie Kew, namestnik urednika oddaje Top Gear, je povedal: “Všeč sta nam sproščenost vozila EV9 in njegov brezskrbni, surferski pristop v ZDA. Všeč nam je njegova nič kaj snobovska značka in to, da ga je lažje upravljati kot VW ID. Buzz. Poleg tega z enim polnjenjem prevozi precej več. Všeč so nam njegovi masažni, ogrevani in prezračevani sedeži v slogu Bentayge, množica odlagalnih kotičkov, preprostost samodejnega zlaganja sedežev in to, da je videti nekoliko kot glava Iron Mana. To je eden
najzanimivejših avtomobilov leta 2023, ne zaradi tega, kar zmore, temveč zaradi tega, kar predstavlja. Združiti zeleno in prestižno ni lahko, vendar je EV9 to uspelo s stilom.”

EV9 ima doseg do 563 km (v kombiniranem ciklu WLTP) in tehnologijo ultrahitrega polnjenja 800 V, s katero se na najhitrejših javnih polnilnicah od 10 do 80 odstotkov napolni v samo 24 minutah. EV9 je na voljo za naročilo po vsej Evropi. Po EV6 in Niru EV je EV9 najnovejši model v razširjeni družini električnih vozil Kia. Znamka je nedavno na Dnevu električnih vozil, ki ga je pripravila, predstavila koncepta EV3 in EV4 ter za serijsko proizvodnjo pripravljeni EV5, s čimer je potrdila
ambiciozno globalno strategijo vodenja in pospeševanja revolucije električnih vozil.

Podobne objave