KIA dosegla evropski proizvodni mejnik – 2.000.000 vozil

Iz Kia Motors Europe sporočajo, da so pred kratkim proizvedli dvomilijonto vozilo, proizvedeno v Evropi od leta 2006, ko so zgradili evropsko tovarno. Kiina slovaška tovarna, njihova edina evropska in hkrati ena najsodobnejših na svetu, ima kar 56-odstotni delež pri Kiini evropski prodaji. V tej tovarni proizvajajo vse tri različice družine cee’d (kombilimuzinski 5-vratni cee’d, kombilimuzinski 3-vratni pro_cee’d in 5-vratni karavanski Sportswagon), SUV model Sportage, ki je znamkin najbolje
prodajan model v Evropi, enoprostorca Vengo ter dirkalno nastrojena cee’d GT in pro_cee’d GT, Kiina prva visokozmogljiva modela.

Jubilejno dvomilijonto vozilo, ki je zapeljalo iz žilinske tovarne, je bil Kia pro_cee’d GT v kovinski beli barvi ‘Deluxe White’. Tako vozilo kot motor (1.6 T-GDI z močjo 150 kW / 204 KM) sta bila proizvedena v tej tovarni – vozilo je namenjeno k belgijskemu kupcu, ki bo vozilo prejel v nekaj dneh.

Kia je lansko leto v slovaški tovarni proizvedla več kot 323.000 vozil in 493.000 motorjev (Kia proizvaja tudi motorje za sestrski Hyundai), kar predstavlja novi proizvodni letni rekord tega korejskega giganta. Od leta 2006, ko se je začela proizvodnja v Žilini, družina cee’d predstavlja polovico vseh proizvedenih vozil, sledita mu Sportage in Venga. Kie, ki prihajajo iz te tovarne, prodajajo na kar 76 trgih – veliko večino predstavljata Evropa in Rusija.

Vsa Kiina vozila v Evropi prihajajo s tovarniško 7-letno garancijo / 150.000 kilometrov.

Podobne objave

Dodaj odgovor