Kia v slovaški Žilini začela s proizvodnjo novega pro_cee’da

Danes so v Kia Motors Slovakia začeli s proizvodnjo 3-vratnega pro_cee’da, ki je prvič predstavljen na pariškem salonu septembra lani. Kupejevski (opomba uredništva: v resnici gre za kombilimuzino) pro_cee’d predstavlja čustva in energijo in v cee’dovo družino prinaša oblikovalsko avanturo. Od leta 2007 je Kia v žilinski tovarni proizvedla več kot 76.000 primerkov tega modela in tudi v letošnjem letu pričakujejo veliko povpraševanje po tem modelu.

Novi pro_cee’d bo kupcem ponujal enak nabor motorjev, menjalnikov in opreme kot 5-vratna
kombilimuzinska in karavanska brata. Na voljo bo z dvema bencinskima (1.4 MPI, 1.6 GDI) in dvema dizelskima (1.4 WGT, 1.6 VGT) motorjema z močjo od 66 do 99 kW (90 do 135 KM). S svojo dolžino 4.310 mm, širino 1.780 mm in medosno razdaljo 2.650 mm je enak 5-vratnemu bratu, medtem ko je po oblikovni plati bistveno drugačen.

Strešna linija novega pro_cee’da je nižja 40 mm, B stebriček je pomaknjen nazaj za 220 mm, stranske plošče za B stebričkom so nove, tako kot stranska okna, C stebriček, zadek, ohišje zadnjih luči in zadnji odbijač. Odvisno od opremljenosti modela pri zunanosti najprej pritegnejo pozornost edinstvena temna kromana maska, LED dnevne luč, LED zadnje luči in novi nabor drznih litih platišč. Premium dodatki med drugim lahko vključujejo usnjeno oblazinjenje, armaturno in sredinsko ploščo prevlečeno
s črnim piano lakom, alu pedali itn. Mogoče si je omisliti tudi ogrevana in električno zložljiva zunanja ogledala z osvetlitvijo okolice vozila ob približevanju zaklenjenemu vozilu.

Kia se prav tako pripravlja na proizvodnjo prvih visokozmogljivostnih modelov (3-vratni pro_cee’d GT in 5-vratni cee’d GT), ki se bosta ponašala z 1.6 GDI bencinskim turbo motorjem. Proizvodnja, ki bo prav tako potekala v slovaški tovarni, eni najsodobnejših avtomobilskih tovarn na svetu, je predvidena sredi maja.

Podobne objave

Dodaj odgovor