Sorento prejel Carbuyerjevo nagrado za avto leta

Novi Kia Sorento je na Carbuyerjevem jubilejnem 10. izboru za najboljše avtomobile leta pobral dve nagradi in sicer ‘Najboljše veliko družinsko vozilo’ ter najprestižnejšo nagrado ‘Avto leta 2021’.

Nadaljevanje uspehov, ki so jih prej dosegli že e-Niro, Picanto in cee’d
Kiin luksuzni SUV tako nadaljuje uspešno tradicijo modelov e-Niro, Picanto in cee’d, ki so bili v preteklosti prejemniki Carbuyerjevih priznanj. Spletni avtomobilski portal Carbuyer, ki ima na svojem kanalu YouTube več kot pol milijona naročnikov, je podelil nagrade v 19 kategorijah, med katerimi je glavno nagrado za avto leta osvojil Kia Sorento 4. generacije.

Paul Philpott, predsednik in izvršni direktor britanske podružnice Kia Motors, je povedal: “Za Sorenta je ta nagrada izjemen dosežek in ena tistih, ki naše zaposlene in zastopnike navdajajo s ponosom in spodbudo. Ta avto uteleša, kako daleč smo kot znamka prišli od vstopa na britanski trg pred skorajda 30 leti, saj danes ponujamo visoko kakovost ter varčne in privlačne avtomobile, ki imajo čedalje več kupcev. Ta nagrada za Sorenta je popolnoma zasluženo priznanje.”

Richard Ingram, urednik spletne strani Carbuyer.co.uk, je dejal: “Nagrada ‘Najboljše veliko družinsko vozilo’ in glavna nagrada ‘Avto leta 2021’ sta bili podeljeni modelu, za katerega menimo, da je vsestransko popoln.” “Kia Sorento je vsestranski SUV, ki je za petami premijskim tekmecem, saj v enaki meri ponuja luksuzni občutek in prostornost. Konkurenca je v tem razredu huda, a se niti en tekmec z različnimi prednostmi ne približa fantastičnemu Sorentu. Čestitke Kii na zelo zasluženi
zmagi.”

Novi Sorento ponekod že naprodaj, k nam pa prihaja spomladi – tudi kot priključni hibrid
Sorento je tokrat prvič na voljo s hibridno močjo. Na nekaterih evropskih trgih je že naprodaj v hibridni bencinski in dizelski različici – z najdaljšo evropsko garancijo, Kiino tovarniško 7-letno garancijo za celotno vozilo (do 150.000 kilometrov, prva 3 leta brez omejitve prevoženih kilometrov). Odvisno od opremljenosti ima lahko novi Sorento pripomoček Terrain Mode, ki pomaga pri premagovanju zahtevnejših razmer, ter sistem za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu, ki med menjavo voznega
pasu na plošči z merilniki prikazuje vozilo v voznikovem mrtvem kotu.

Novi Sorento prihaja k nam spomladi, ko bo prvič na voljo tudi priključno hibridna različica.

Podobne objave