|

18. Cvičkova princesa Anja Mrhar vozi Škoda Fabio podjetja Pan-Jan

V sklopu Tedna cvička, ki je osrednji dogodek Zvezde društev vinogradnikov dolenjske (ZDVD) in se odvija tradicionalno vsako leto, poteka poleg enega večjih ocenjevanj vin v Sloveniji tudi razglasitev kralja cvička, ambasadorja cvička ter cvičkove princese. Letos se je ta tradicionalen dogodek odvijal od 6. do 8. maja v Trebnjem. Organizirali so ga DV Trebnje, DV Lisec-Dobernič in VTD Čatež pod Zaplazom.

Prireditev se je odprla s tradicionalno povorko, ki jo je sestavljala številna množica vinogradnic in vinogradnikov iz Dolenjske. V istem dnevu je potekalo kronanje novega kralja cvička Franca Medleta in razglasitev dveh ambasadorjev cvička: Tone Anderlič in Tone Hrovat.

Na izboru cvičkove princese so sodelovale tri kandidatke. V skladu z novim pravilnikom so te odgovarjale na vprašanja iz dveh delov. Prvi del oz. zaprti del je potekal v četrtek 5.5.2016, drugi del oz. javni del pa je potekal v soboto, 7.5.2016. Po seštevku točk, ki so temeljile tako na znanju kot na samem javnem nastopu kandidatk, je naslov 18. cvičkova princesa prejela Anja Mrhar in se tako pridružila cvičkovemu dvoru. Odgovore in nastop je ocenjevala strokovna komisija sestavljena iz sedmih članov­­­: 16. cvičkova princesa Maja Žibert, predsednik Simon Štukelj, Slavko Bizjak, Jaroslav Jankovič, Jasmina Spahalić, Darko Bambič, Rudi Bec.

Razglasitev 18. cvičkove princese je potekala v času drugega dneva prireditve, 7. maja. Zmagovalka je z razglasitvijo prejela krono in plašč, s katerima bo na dogodkih ponosno predstavlja in zastopa ZDVD ter cvičkov dvor, ki deluje znotraj zveze. Naloga cvičkove princese je promocija in predstavljanje lepot, tradicije in kulture dolenjske vinorodne dežele ter dolenjskega vina, še posebno cvička. Prav tako pa je v uporabo prejela tudi novo Škodo Fabio pod sponzorstvom Avtohiše Pan-Jan. Vozilo je bele barve z panoramskim steklom, ki bo princesi razširil obzorja še nekoliko višje proti nebu.

Podobne objave

Dodaj odgovor