Priprava vozila na zimo

Prišel je čas kratkih dnevov in nizkih temperatur, kar pomeni, da je zima tik pred vrati. To ni le čas za tople napitke in praznično veselje, ampak tudi obdobje, ko moramo poskrbeti, da so naša vozila pripravljena na izzive, ki jih prinaša zima. V avtohiši Pan Jan smo za vas pripravili preventivne točke, ki bodo vašemu avtomobilu zagotovili zanesljivost in varnost v zimskih mesecih.

Zimske pnevmatike: ključ do varne vožnje

Začnimo s pnevmatikami, ki so edini stik vašega vozila s cesto. Pri Avtohiši Pan Jan vam nudimo širok izbor zimskih pnevmatik priznanih proizvajalcev, ki zagotavljajo optimalen oprijem in krajšo zavorno pot na hladnih, mokrih in zasneženih površinah.

Zakon o varnosti cestnega prometa v 114. členu določa, da je zimska oprema obvezna od 15. novembra do 15. marca.

Akumulator: srce vašega vozila

Nizke temperature lahko zmanjšajo zmogljivost vašega akumulatorja. V našem pooblaščenem servisu za vozila Škoda in Kia ter vsa ostala vozila, lahko opravite testiranje akumulatorja in po potrebi zamenjavo z novim, da se izognete neprijetnim presenečenjem ob jutranjem zagonu vozila.

akumulator_panjan

 

Hladilna tekočina 

Preverjanje in dopolnjevanje hladilne tekočine je še posebej pomembno v zimskem času. V zimskih mesecih je ključna funkcija hladilne tekočine preprečevanje zmrzovanja vode v hladilnem sistemu.

 Brisalci in tekočina za vetrobransko steklo

Zima prinaša tudi večjo uporabo brisalcev. Poskrbite, da so metlice brisalcev v dobrem stanju in da je rezervoar za tekočino za vetrobransko steklo poln s tekočino, ki ne zmrzuje.

 

Vidnost na cesti

Krajši dnevi in slabša vidljivost zahtevajo brezhibno delovanje vseh svetil na vozilu.

V avtohiši Pan Jan vam nudimo pregled in po potrebi zamenjavo žarnic, da bo vaša pot varna in vidna. Priporočamo tudi, da imate dodaten paket žarnic v avtomobilu za vsak primer.

Ogrevanje in klimatska naprava

Učinkovito delujoča klimatska naprava je pomembna tudi pozimi, saj skrbi za odstranjevanje vlage in preprečuje rosenje stekel. V avtohiši Pan Jan poskrbimo za servis in polnjenje klimatskih naprav, da bo vaša vožnja udobna ne glede na zunanje temperature.

Zimska oprema in pripomočki

Ne pozabite tudi na zimsko opremo, kot so strgalo za led, topla odeja, rokavice in morda celo lopata za sneg. V Avtohiši Pan Jan imamo na voljo vse, kar potrebujete za varno in pripravljeno vozilo v zimskem času.

 

Zavedamo se, da je vaša varnost na prvem mestu. Zato smo tu, da vam s strokovnim svetovanjem in servisnimi storitvami pomagamo, da bo vaše vozilo pripravljeno na vse zimske razmere. Smo pooblaščeni servis za vozila Škoda in Kia ter vsa ostala vozila. Obiščite nas še pred prvim snegom in poskrbite, da bo vaša vožnja varna in brezskrbna.

Za premontažo gum in na pregled vašega vozila nas obiščite v poslovalnicah Pan Jan Trebnje in Ivančna Gorica ali pokličite na telefon:

Pan Jan Trebnje: 07/34 60 705

Pan Jan Ivančna Gorica:  030/722 700

 

 

Podobne objave