Novo ali rabljeno vozilo?

Ko so znanega in uspešnega proizvajalca vozil, g. Henryja Forda, nekoč provokativno vprašali, katero vozilo je najboljše, je kot iz topa odgovoril novo!

Zato je tudi naš predlog po navadi novo vozilo. V drugi vrsti šele rabljeno, a še vedno naj bo to vozilo čim mlajše in s čim manj prevoženimi kilometri. Predvsem pa naj ima dolgo še veljavno garancijo ali jamstvo za rabljeno vozilo.

Vaša izbira sicer ne glede na odločitev za novo ali rabljeno vozilo prinaša tako določene prednosti kot tudi nekatere slabosti. V nadaljevanju podajamo nekaj argumentov, zakaj je temu tako.

NOVO VOZILO

Prednosti

Pri nakupu novega vozila lahko vedno izberete paket vozila, ki resnično ustreza vsem vašim potrebam glede opreme, notranjosti, zunanjosti ali ga pri določenih znamkah celo oblikujete sami s pomočjo konfiguratorja.
Nova vozila odlikuje najnovejša tehnologija in večja varnost vaših potnikov ter seveda vas. Z novejšo tehnologijo posledično skrbite tudi za čistejše okolje. Prav tako so pri nakupu novega avtomobila že vnaprej znani stroški vzdrževanja vašega vozila, morebitne nepričakovane okvare krije garancija avtomobila, kasneje pa del teh krije jamstvo; sicer odvisno od znamke vozila.

Slabosti

Najprej lahko med slabostmi nakupa novega vozila zagotovo izpostavimo nekoliko večji finančni vložek, prav tako dražje zavarovanje, saj je kasko zavarovanje pri nakupu novega vozila zelo priporočljivo. Hkrati je tukaj potrebno izpostaviti še večjo izgubo vrednosti.

 

RABLJENO VOZILO

Prednosti

Pri nakupu rabljenega vozila je prednost v prvi vrsti nižja nakupna vrednost in nižji strošek registracije, razen v primeru nakupa na Leasing. Hkrati, za razliko od nakupa novega vozila, je pri nakupu rabljenega izguba vrednosti veliko manjša.

Slabosti

Pri rabljenih vozilih se lahko pojavijo večji stroški vzdrževanja. Vedno je možnost prisotnosti skritih okvar ali nestrokovno popravljenih poškodb. Prav tako se lahko uštejemo pri oz. zaradi prirejenih podatkov o prevoženih kilometrih in vzdrževanju vozila. Vozilo lahko morebiti ne ustreza popolnoma vsem vašim željam, torej je potrebnih tudi več kompromisov. Zagotovo je zaradi višje starosti vozil na koncu potrebna tudi pogostejša menjava le teh.

 

Naj bo vozilo novo ali rabljeno, ekipa PAN-JAN je tu, da vam pomaga izbrati idealno vozilo za vas!

Podobne objave