Velika prostornost za velikim pokrovom prtljažnika

S kombinacijo funkcionalnosti in čustvenosti bo novi Škoda Superb Combi od septembra naprej postavljal nova merila v svojem razredu. Uspešna kombinacija dizajna in praktične uporabnosti je še posebej opazna na zadnjem delu privlačnega novinca: zadek je tako izrazno močan kot še nikoli prej, poleg tega pa se za velikim pokrovom prtljažnika, ki se odpira visoko navzgor, skriva največji in najbolj uporaben prtljažnik v tem segmentu.

Novi Škoda Superb Combi se ponaša z največjim prtljažnim prostorom v srednjem avtomobilskem razredu. Čeprav je novi Superb Combi samo za 23 mm daljši kot njegov predhodnik, prtljažnik pri sedežnih naslonjalih v pokončnih položajih meri 27 litrov več kot doslej. Pri podrti zadnji sedežni klopi prtljažnik meri skoraj dva kubična metra: s 1.950 litri prostornine je vsekakor najboljši v svojem razredu in za 85 litrov večji kot pri predhodnem modelu. Vanj je mogoče brez težav
pospraviti tudi daljše predmete, saj se naslonjalo sovoznikovega sedeža po potrebi preprosto poklopi. Tako se v novem Superbu Combi lahko vozi tudi do 3,10 metra dolge predmete.

Novi Škoda Superb pa se ne ponaša samo s prostornostjo, ampak tudi s praktičnimi rešitvami. Skupno je za novi model v ponudbi do 31 ‘simply clever’ rešitev – enajst od teh samo za prtljažnik. Tako kot limuzina bo tudi novi Škoda Superb Combi prvič po želji opremljen s t. i. virtualnim pedalom za brezkontaktno odpiranje električnega pokrova prtljažnika s kretnjami: za odpiranje pokrova prtljažnika zadostuje preprost gib noge v spodnjem predelu zadnjega odbijača. Funkcija deluje v
kombinaciji s sistemom za zaklepanje in zagon brez ključa KESSY.

V novem Škoda Superbu Combi se premierno predstavlja tudi uporabna funkcija ‘tip-to-close’ za poenostavljeno zapiranje električnega pokrova prtljažnika. Da se sproži zapiranje, pri njej zadostuje kratek poteg pokrova prtljažnika. Pri kombinaciji električnega pokrova prtljažnika in sistema KESSY je pokrov prtljažnika mogoče zapreti tudi preko daljinskega upravljalnika.

Naslonjala zadnjih sedežev je v novem Superbu Combi prvič mogoče podreti z vzvodom v prtljažniku. V novem Škoda Superbu Combi je vsestransko uporabno tudi prilagodljivo nastavljivo dvojno prtljažno dno. S tem premičnim vmesnim dnom je prtljažnik mogoče različno razdeliti in ga tako uporabljati bolj prilagodljivo. Poleg tega sistem ustvarja praktičen prostor za prtljago – zato je snemljivi prtljažni rolo mogoče shraniti pod dvojno dno.

Prtljažni rolo je zasnovan kot rolo s polavtomatskim odpiranjem – ob rahlem pritisku se avtomatsko pomakne nazaj in omogoči dostop za natovarjanje prtljažnika. Če je Superb Combi opremljen z električnim pokrovom prtljažnika oziroma z virtualnim pedalom, je prtljažni rolo opremljen še z avtomatskim odpiranjem roloja. Rolo se pri tem avtomatsko pomakne za eno stopnjo nazaj, takoj ko se odpre pokrov prtljažnika.

Še ena praktična rešitev je tudi novi prilagodljivi žep pod prtljažnim rolojem, v katerega je na primer mogoče odložiti plašč. Štirje kaveljčki za vrečke v prtljažniku omogočajo varen prevoz na primer nakupovalnih vrečk. Uporaben je tudi program prtljažnih mrež, ki obsega eno vodoravno in dve navpični mreži – te po potrebi zavarujejo predmete pred premikanjem. V prtljažniku je shranjena še snemljiva LED-svetilka, ki je primerna tudi za uporabo zunaj vozila. Svetilka se med vožnjo avtomatsko
polni v svojem nosilcu.

Novi Škoda Superb Combi bo septembra na 66. mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu v Nemčiji praznoval sejemsko premiero. Še isti mesec bo novi model zapeljal na prve trge.

Podobne objave

Dodaj odgovor