Razkrita notranjost

Takšna je notranjost novega velikega SUV-ja znamke Škoda: tik pred svetovno premiero je češki avtomobilski proizvajalec odstrl pogled v novi Kodiaq. Fotografije potrjujejo: Škoda tudi pri armaturni plošči in notranjosti stavi na sodoben, jasen in ekspresiven dizajn. Obenem posnetki jasno kažejo, kako visoke in brezkompromisne so zahteve znamke glede funkcionalnosti in kakovosti izdelave. Nova merila Škoda znova postavlja tudi pri prostornosti: Kodiaq ima največji prtljažnik v svojem razredu
in je opcijsko na voljo tudi s sedmimi sedeži.

Notranjost Kodiaqa deluje mogočno in robustno, obenem pa potnikom izreka dobrodošlico s prijaznim značajem. Tako kot pri vseh Škodinih modelih je sodobna in elegantna, s svojo funkcionalnostjo pa izpolnjuje vse zahteve, ki jim morajo biti kos športni terenci. Vsak detajl zrcali jasnost in natančnost, oblika in funkcionalnost sta v ravnovesju.

Ekspresivna in obenem elegantna armaturna plošča je odlično pregledna. Razdeljena je na dve simetrični polovici za voznika in sovoznika. Posebnost notranjosti so markantni navpični elementi, kot so štiri velike prezračevalne šobe. Sredinski prezračevalni šobi ob straneh obdajata zaslon na dotik. Njun rob na zgornjem delu sledi liniji armaturne plošče in tvori trapez, ki spominja na zasnovo pokrova motornega prostora. Velik zaslon ima eleganten stekleni dizajn. Upravljanje je “Simply Clever”:
poteka logično in intuitivno. Vsa stikala so zlahka dosegljiva in funkcije so intuitivno razumljive. Sedeži so izdelani iz kakovostnih materialov in vozniku in sovozniku je zagotovljena visoka raven sedežnega udobja.

In še nekaj je povsem značilno za Škodo – nadpovprečna prostornost, ki postavlja nova merila v razredu: razvojnim inženirjem je v vozilu z dolžino 4,70 m in širino 1,88 m uspelo zagotoviti maksimalno veliko prostora. Novi SUV bo opcijsko mogoče naročiti tudi s sedmimi sedeži, kar je pri Škodi novost. Sedeži so vzdolžno pomični in imajo nastavljiv naklon, zato so možne različne sedežne postavitve in konfiguracije prtljažnega prostora. S prostornino od 720 do 2.065 litrov (pri podrti zadnji
sedežni klopi) ima Škoda Kodiaq s petimi sedeži največji prtljažnik v svojem razredu.

Ponudba dodatne opreme, ki med drugim vključuje ogrevan volan, zagotavlja visoko raven udobja. Enako velja za več kot 30 rešitev po načelu “Simply Clever” – npr. zaščito za robove vrat, električno otroško blokado ali posebne vzglavnike, ki otrokom omogočajo, da v vozilu lahko tudi udobno spijo. Novi Škoda Kodiaq se je svetovni javnosti premierno predstavil včeraj v Berlinu.

Podobne objave

Dodaj odgovor