Novi kompaktni SUV

Škodin novi kompaktni SUV se imenuje Karoq. Ime in zapis izhajata iz jezika aleutskih staroselcev, ki živijo na otoku pred južno obalo Aljaske. Škodi je pri izbiri imena za novi kompaktni SUV kot zgled služil Škoda Kodiaq. Z novim modelom je tako oblikovala enotno poimenovanje za obstoječe in prihodnje modele SUV. Škoda Karoq bo javnosti premierno predstavljen 18. maja v Stockholmu. Z njim Škoda postavlja nov mejnik v svoji SUV ofenzivi.

“Škoda Karoq je popolnoma nov SUV, ki v vseh pogledih postavlja nova merila tako za našo znamko kot tudi v svojem razredu. To je SUV, s katerim smo naredili naslednji korak v strategiji, ki smo jo oblikovali za razred SUV vozil,” je povedal predsednik Škodine uprave Bernhard Maier. “Škoda Karoq prepriča z edinstveno identiteto znamke, obenem pa ima tudi svojstveno produktno identiteto. V razred kompaktnih SUV vozil vstopa z značilnimi odlikami znamke Škoda ter z našim novim, emocionalnim
dizajnom,” je še dodal Maier.

Navdih za ime novega modela je – kot že pri Škodi Kodiaqu – znamka našla pri prebivalcih otoka Kodiak. Odmaknjeno otočje pred južno obalo Aljaske leži na 57 stopinjah geografske širine in 153 stopinjah geografske dolžine ter jemlje dih z neokrnjeno naravo. Tamkajšnji staroselci iz plemena Aleutov v svojem jeziku poimenujejo avtomobile z besedo “kaa‘raq”. Besedo “roq” uporabljajo za poimenovanje puščice, ki v Škodinem logotipu predstavlja osrednji element in pooseblja dinamiko znamke. Iz
kombinacije obeh besed je nastalo udarno ime za Škodin novi kompaktni SUV – ta se imenuje Škoda Karoq.

“Zdelo se nam je pomembno, da ima naš novi SUV udarno ime. Z njim smo oblikovali poimenovanje, ki ga bomo enotno uporabljali pri vseh naših SUV  vozilih,” je povedal Werner Eichhorn, direktor prodaje in marketinga pri znamki Škoda. “Obenem smo s svojstvenim in markantnim imenom poskrbeli tudi za odlično prepoznavnost,” je še dodal Eichhorn.

V sklopu strategije, začrtane do leta 2025, bo znamka v prihodnje sistematično širila svojo modelsko paleto. Pri tem bo poudarek predvsem na uvedbi novih modelov v razredu SUV vozil. Na mednarodnih trgih se je nedavno začela prodaja novega velikega SUV z imenom Škoda Kodiaq. S Škodo Karoqom podjetje zdaj postavlja nov mejnik. Novi kompaktni SUV bo svetovni javnosti premierno predstavljen 18. maja v Stockholmu. Vstop na trg je načrtovan za drugo polovico leta 2017.

Podobne objave