Napoved tretjega unikata

Ste vedeli, da imajo pri znamki Škoda tudi dolgo pedagoško tradicijo, ki sega v leto 1927, ko so ustanovili lastno vajeniško šolo, kjer se na 3- ali pa 4-letnem šolanju še vedno izobražuje mlad Škodin rokodelski in tehnični kader. Trenutno se na tej inštituciji šola približno 900 mladostnikov, samo peščica teh mladih ljudi pa sodeluje tudi pri najnovejšem projektu razvoja in izdelave vajeniškega avtomobila, ki so ga predstavili v teh dneh.

Pred vodilnimi Škodinimi menedžerji se je v teh dneh znašla povsem nova prototipna škoda, ki je ob tem preživela ognjeni krst, ker so bili vodilni v koncernu Škoda navdušeni nad novim projektom, ki ga je tokrat realiziralo 27 učencev (5 deklet & 22 fantov) prej omenjenega Škodinega šolskega centra. Mladi Čehi so tokrat ustvarili prototipni kupe, čigar dokončno podobo bodo razkrili šele v letošnjem maju. Po izjavah predstavnikov znamke Škoda gre za neobičajen kupe z nekoliko podaljšanim
parom  bočnih vrat ter veliko stekleno panoramsko streho, ki je del proti zadku padajoče strešne linije. Vemo tudi to, da bo avtomobil obarvan v dveh barvah (rdeča & črna), ostalih podrobnosti pa zaenkrat niso razkrili, priložena uradna fotografija pa žal razkriva samo prednji del avtomobila, ki na prvi pogled deluje kot 3-vratna škoda fabia.

Škodin proces ‘demokratizacije’, ki nekaterim vajencem omogoči štirikolesno realizacijo njihovih želja in idej, je nastal leta 2014, v letu ko so Čehi na GTI-srečanju ob Vrbskem jezeru predstavili prvi ‘Azubi Car’ (vajeniški avtomobil) v obliki študije yeti xtreme. Lani so mladi na Češkem izdelali študijo FUNstar concept, letos je očitno na vrsti kompaktni coupé.

Podobne objave

Dodaj odgovor