|

Novosti iz Kiine kuhinje

Na prihajajočem avtosalonu v Parizu pričakujemo mnogo avtomobilskih novosti. V Parizu bo prisotna tudi KIA, ki je napovedala nekaj izjemnih novosti. Zdi se, da KIA z vsakim novim modelom raste višje po lestvici najbolj zaželenih avtomobilskih znamk. Poglejmo si tri najpomembnejše modele, ki čakajo na razgrnitev v Parizu.

KIA ProCeed GT

Kot konceptno vozilo, ki je mešanica med 5-vratnim kupejem in karavanom, je bil napovedan že na lanskem avtosalonu v Frankfurtu. S takšno obliko KIA ProCeed v svojem razredu nima neposrednega tekmeca. Na trgu sicer obstaja ena izjema, a je le-ta veliko dražja.

Agresiven in atraktiven izgled s praktičnostjo karavana bo zagotovo poskrbel za veliko zanimanje.

KIA Ceed GT

Postavljen v segment športnih »hot hatchev«, ki so bolj dostopni, ima primerno in še vedno zelo vznemirljivo število konjskih moči. Z 201 konjsko močjo in 265 njutnmetri navora bo dovolj poskočen, tokrat pa bo na voljo tudi z avtomatskim menjalnikom in izbiro načina vožnje, ki prilagodi vozilo za navadno ali športno vožnjo.

Poleg večjih, 18-palčnih platišč, ga boste prepoznali po športni zunanjosti, zadnjem difuzorju in dvojnemu izpuhu. Ceed GT bo imel tudi ekskluzivne športne sedeže, ki bodo vaše telo »objeli« ter vam tako ob vožnji skozi ovinke dajali bočno podporo. Proizvodnja se bo začela novembra, prodaja pa v prvem četrtletju 2019.

KIA Niro EV

KIA bo javnosti tudi prvič predstavila svojega majhno SUV vozilo z električnim pogonom Niro. Elektromotor naj bi proizvedel 200 konjskih moči, baterije pa naj bi zadostovale za 380 kilometrov vožnje. Tovrsten doseg je možen zahvaljujoč novi tehnologiji tekočinsko hlajenih baterij.

Na cesti boste hitro opazili, ali gre za navadno ali električno različico Nira, saj ima električni zapolnjeno sprednjo masko motorja, nove žaromete in dnevne luči v obliki puščice.

Podobne objave