|

Intervju s prodajalcem vozil Mitjo

Mitja Ficko se je ekipi Pan-Jan pridružil 1. junija 2020. Kakšno delo opravlja, kako preživlja prosti čas in kaj ga v življenju motivira, preberite v pogovoru.

Kakšno delo opravljaš v podjetju Pan-Jan in kako si se znašel tu? Kakšni so bili tvoji začetki? Na kateri lokaciji opravljaš svoje delo?

V podjetju opravljam delo svetovalca pri nakupu in prodaji rabljenih ter novih vozil Kia.
V podjetje sem prišel v času, ko je bilo težko najti zaposlitev saj se je zaradi Corone veliko podjetij zaprlo, med njimi tudi moje dotedanje. Edino podjetje, ki me je povabilo na razgovor je bilo podjetje PAN-JAN, ki me je po poizkusnem delu tudi zaposlilo. Za to sem g. direktorju Romanu in direktorici Aniti neizmerno hvaležen. Kot Ekonomsko komercialni tehnik sem začel z delom v večjem trgovskem podjetju, sprva v računovodstvu, nato v komerciali. Vedno pa sem si želel prodajati avtomobile, napisal sem svojo prvo prošnjo in bil sprejet v avto branžo.

Z nami si že 3 leta, delo v prodaji pa je pogosto zahtevno, saj je polno izzivov in negotovosti. Kaj te je motiviralo, da si z nami preživel toliko časa in kaj te motivira danes, da še vztrajaš?

Enostavno rad počnem kar počnem, uživam v komunikaciji, pogajanjih in uspešno sklenjenem poslu, rad razveselim vsakega kupca, vesel sem, ko uspešno speljem težke primere…

Kakšni so tvoji osebni interesi? Kako preživljaš čas, ko se ne vidimo v pisarni?
Moji osebni interesi in hobiji. Na kratko bi lahko rekel, da me zanima vse in da sem povsod, skoraj povsod. Zelo me veseli narava, ki me zelo sprosti in mi zbistri um, pogled, saj medtem, ko delam na vrtu, z rožami, obrezujem drevje, urejam skalnik, ribnik, okolico, grem po gobe,…razmišljam o vsem kar moram še storiti oz. kako bom to uredil tako doma kot v službi. No, sem pa tudi športni ribič, nekoč tekmovalec v lovu rib s plovcem. Sem v gasilskem društvu PGD Zdole, kjer opravljam delo tajnika, člana upravnega odbora, tekmovalec B ekipe ter seveda eden od gasilcev na intervencijah. Sem član Športnega društva Zdole, član in tajnik Moto kluba Ravne, kjer se z ženo zelo rada skupaj zapeljeva z motorjem in udeležujeva moto zborov in zabav, član Društva gojiteljev malih živali Brežice, državni prvak z pasmo kuncev Rdeči novozelandec. Ja tudi živali imam zelo rad,a mi čas dovoljuje le eno vrsto, poleg rib v ribniku in dveh akvarijih. V zimskem času sem letalski maketar in modelar, imam maketo železnice, skratka velik otrok.
In ker so moja strast avtomobili imam starodobnike Chrysler Daytona, Porsche Carrera 2 in BMW e36. Rad jih vozim, predvsem pa izboljšujem in ”glancam”. Tukaj se veliko družim z mojimi tremi sinovi, saj sem tudi njih navdušil nad jeklenimi konjički. Bi lahko še kaj povedal, a ne bi bilo še kmalu konca.

Če se ozreš po svojih sodelavcih – katere dobre lastnosti občuduješ pri njih? Pri kom?
Če se ozrem po sodelavcih, ja. V podjetju sem nekje 2 leti in pol, bolje sem spoznal zaposlene v Trebnjem, boj površinsko sodelavce v drugi poslovni enoti podjetja v Ivančni Gorici.
Vsi svoje delo dobro opravljajo, mogoče bi izpostavil Alena iz priprave vozil, ki je res vsestranski in se ne ustraši nobene napake na vozilu, jo reši, pa četudi improvizira. Všeč so mi mehaniki, sprejemniki od katerih sem se že kar nekaj naučil, čeprav pazim, da jih preveč ne motim. Všeč so mi tudi pripravniki za mehanike, ki jih poskušam motivirati, toplo sprejeti, ker se spominjam kako je bilo meni kot novincu brez izkušenj, ko sem prvič stopil v novo okolje ali kolektiv.

Kako sam gledaš na svoje delo v podjetju Pan-Jan in na svojo prehojeno pot? Kakšna je razlika med osebo, ki je prišla v Pan-Jan pred tremi leti in osebo danes?
Z svojim delom sem zadovoljen, najbolj sem zadovoljen s tem, da sem se dokazal in bil sprejet v to uspešno podjetje. Zavedam pa se, da ne smem zaspati na lovorikah. Zato v teh časih ne iščem izgovorov, temveč rešitve. Potrudil se bom, da dosežem svoj maximum. Mislim, da sem ostal ista oseba in to bom tudi dokazal.

Kaj te osebno navdihuje? Lahko z nami deliš dober citat?
Osebno me navdihuje uspeh. Uspeh v podjetju mi omogoči tudi uspeh v privatnem življenju. Če sem uspešen, se dobro počutim, sem bolj samozavesten, dobro vplivam tudi na ljudi okoli sebe.

Imaš kakšno dobro anekdoto iz podjetja Pan-Jan? Zaupaj nam jo!

Anekdota, veliko jih je, katera bi bila najbolj zanimiva, zabavna ali primerna? Ja prav v podjetju Pan- Jan se mi je v spomin najbolj vtisnila ta o trivaljnem motorju.
Se je prijeten gospod zagledal v rumenega KIA Stonic pred salonom. Sam sem mu ga z veseljem odklenil ter predstavil, tako zunaj, znotraj, motor…Testna vožnja ni bila potrebna, saj je gospod dejal, da je avto itak nov in da je že vozil to in ono in naredil kilometrov toliko in toliko. Kaj hitro sva prešla na pogajanja ter uspešen zaključek. Naslednji dan je vozilo odpeljal. Minilo je par ur, ko me pokliče servisni sprejemnik, da rešuje reklamacijo na novem vozilu. Nemogoče, moj prvi odziv. Še bolj sem bil prepričan, ko sem videl, da je to novi rumeni Stonic. Kakšna pa je reklamacija, sem vprašal? Gospod je odvrnil, da bi vsak amater takoj pogruntal da laufa le po treh cilindrih! Res je, sem odvrnil, saj sem vam dejal da je 3 valjni Turbo motor. On pa me je razumel, da je tri ventilski. Podučil me je da je pravilni naziv Turbo tricilindraš. No pa sem zvedel nekaj novega.

 

 

Podobne objave