|

Uspešna pot podjetja Pan Jan: zgodba o Jelki in Janezu Šalehar

Ali veste zgodbo o nastanku imena “Pan Jan”? Beseda “pan” v češkem jeziku pomeni “gospod”, medtem ko je “Jan” skrajšana oblika imena Janez. Janez Šalehar ustanovitelj podjetja je pogosto potoval na Češko. Njegovi prijatelji so ga začeli klicati “Pan Jan”. Ta vzdevek je postal uradno ime podjetja. Pan Jan pomeni gospod Janez.

Leta 1990 sta Janez in Jelka Šalehar ustanovila podjetje Pan Jan, ki je postalo eno izmed uspešnih podjetij na slovenskem trgu. Njuna zgodba je zgodba o vztrajnosti, trdem delu in predanosti poslu.

Janez in Jelka sta bila izjemno delavna in nemalokrat sta delala vse dni v tednu. Podjetje Pan Jan ni bilo le služba, temveč njun drugi dom. Rada sta delala z ljudmi in se z njimi dobro razumela. Vedno sta bila odprta za novosti in noben izziv jima ni bil težak. Skupaj sta tvorila odličen tim, ki se je dopolnjeval in s svojo predanostjo sta premagovala ovire.

Na začetku se je njuno podjetje ukvarjalo z izdelavo zavornih ploščic Feropan in veleprodajo, vendar nista ostala pri tem. Že v zgodnjih letih svojega podjetniškega potovanja sta prepoznala priložnost za rast in razvoj. V Obrtni coni v Trebnjem sta zgradila prvo poslovno stavbo, ki je prvotno služila kot delavnica za proizvodnjo zavornih ploščic. Kasneje sta se odločila, da bosta ta posel opustila in sprejela ponudbo za prodajo vozil Škoda, ki se je kasneje razvila tudi v servisno, kleparsko in ličarsko dejavnost.

V nadaljnjih letih se je pojavila potreba po tehničnih pregledih in tako sta v neposredni bližini zgradila stavbo za tehnične preglede. Podjetje Pan-Jan je uspešno poslovalo, Jelka in Janez sta svoje podjetje še dodatno razširila na lokacijo v Ivančni Gorici. Tam sta zgradila nov poslovni center, v katerem so tehnični pregledi, salon vozil Škoda, Kia in rabljenih vozil, servis ter gostinski lokal.

Skozi vsa ta leta sta Janez in Jelka Šalehar svoje podjetje razvijala in širila. Spletla sta mnogo poslovnih prijateljstev in si ustvarila ugled poštenih, odločnih in delavnih poslovnežev. Njuna predanost poslu, skrb za zaposlene in skrb za stranke so ju popeljali do uspeha.

Leta 2019 sta se odločila, da je prišel čas, da posel predata mlajši generaciji in tako sta podjetje prodala svoji hčeri, ki nadaljuje družinsko tradicijo in vodenje podjetja Pan-Jan.

V času delovanja Janez in Jelka nista bila le uspešna poslovneža, bila sta tudi srčna človeka, ki sta se veselila vsakega uspeha in napredka, ne samo svojega podjetja, ampak tudi svojih zaposlenih. Bila sta navdušena nad vsakim dosežkom svojih sodelavcev in sočustvovala z njimi v težkih trenutkih. Podjetje Pan-Jan ni bilo zgolj delovno okolje, temveč prava velika družina, v kateri so se ljudje počutili kot del te skupnosti. Skupaj so sodelovali, si pomagali in delali kot enotna ekipa. Vedno sta cenila srčnost, poštenost in predanost in to so svojim zaposlenim vračala s svojim zaupanjem in spoštovanjem. Zato so se zaposleni vedno trudili po najboljših močeh in so se zavzeto lotili vsakega izziva.

V poslu je včasih potrebno sprejeti mnogo težkih odločitev in pogosto niti ne veš, kako se bo vse izteklo. Vendar sta imela Janez in Jelka vedno pogum, trdno voljo in jasne cilje, kar je bilo njuno glavno vodilo. S svojo predanostjo in odločnostjo sta gradila podjetje, ki je raslo in se razvijalo iz leta v leto.

Danes Jelka in Janez Šalehar uživata v zasluženem pokoju, obdanem s spomini na uspešno kariero in dosežke. Njuna zgodba je navdihujoča za vse, ki si prizadevajo za podjetniški uspeh in kaže, kako lahko trdo delo, predanost in vizija vodijo do uspeha na podjetniški poti. Še vedno ohranjata globoko povezanost s podjetjem, ki sta ga ustanovila. Občasno se rada oglasita v podjetju, kjer s ponosom spremljata vsak uspeh, ki ga dosežejo. Njuna pot je vir navdiha za vse zaposlene, saj kažeta, da je strast do dela in predanost trajna vrednota, ki presega čas.

Želimo jima vso srečo in zdravje v prihodnjih letih ter se zahvaljujemo za njun izjemen prispevek k uspešnosti podjetja in doprinos slovenskemu poslovnemu svetu.

 

 

 

Podobne objave