|

Pogovor z direktorico podjetja Pan Jan

Anita Prijatelj je direktorica podjetja Pan Jan, ekipi pa se je pridružila leta 1997. Kakšni so bili njeni začetki v Pan Janu, kako preživlja svoj prosti čas in kaj jo v življenju motivira preberite v pogovoru.

Kakšen je bil vaš začetek v podjetju Pan Jan in katero delo opravljate zdaj?

V podjetju sem že vrsto let zaposlena, moje delo se je začelo že v mojih najstniških letih, saj gre za družinsko podjetje, katerega ustanovitelja sta moja starša. Pričela sem z delom v prodaji novih in rabljenih vozil, danes pa skupaj z mojim možem že vrsto let uspešno vodiva podjetje, ki ima poslovne enote na dveh lokacijah – v Trebnjem in Ivančni Gorici.

Ker je Pan Jan družinsko podjetje, ste tudi ena prvih zaposlenih, saj ste tu že 26 let. Vodenje podjetja pa je tudi zahtevno, saj zahteva stalno učenje, prilagajanje in izboljšanje. Kaj vas motivira pri vsem tem?

Vsakdanji izzivi, zadovoljstvo zaposlenih, zadovoljne stranke ter dosežki je tisto, kar me vodi in motivira.

Kakšni so vaši osebni interesi? Kako preživljate čas, ko se ne vidimo v pisarni?

Prosti čas najraje preživljam v prijetnem krogu svoje družine in dragocenih prijateljev. Moj največji navdih in strast pa so potovanja, ki mi omogočajo raziskovanje novih krajev ter spoznavanje raznolikih krajev, ljudi in kultur po svetu.

Če se ozrete po svojih sodelavcih – katere dobre lastnosti občudujete pri njih?

Ponosna sem na sodelavce, saj so predani svojemu delu in skupaj delujejo kot izjemno uigrana ekipa. Njihova sposobnost, da opravljajo svoje naloge na visokem nivoju, je očitna in izraža se skozi celotno podobo našega podjetja ter vrednot, ki jih skupaj negujemo.

Posebej bi rada izpostavila Romana. Njegova izjemna preudarnost in potrpežljivost sta lastnosti, ki se mnogokrat izkažeta kot ključni dejavniki pri doseganju pravih rezultatov.

Kako sama gledate na svoje delo v podjetju Pan-Jan in na svojo prehojeno pot? Kakšna je razlika med osebo, ki je prišla v Pan-Jan pred 26 leti in osebo danes?

Zagotovo sem še vedno ista oseba, vendar sem sčasoma pridobila mnogo več življenjskih izkušenj, ki so me oblikovale in me naredile bogatejšo v smislu znanja, modrosti ter razumevanja. Vsako novo doživetje, vsaka preizkušnja in vsak dosežek so mi omogočili rast ter razvoj na osebnem in strokovnem področju, kar mi daje širši vpogled in globljo perspektivo pri soočanju z izzivi.

Kaj vas osebno navdihuje? Lahko z nami delite dober citat?

»Vse, kar hočete, da bi ljudje storili vam, tudi vi storite njim!« Kar enostavno pomeni, da ravnamo do drugih tako, kot bi želeli, da drugi ravnajo do nas – torej s spoštovanjem, sočutjem in pravičnostjo. Če bi se držali te misli, bi nedvomno ustvarili še prijetnejše delovno in življenjsko okolje.

Imate kakšno dobro anekdoto iz podjetja Pan-Jan? Zaupajte nam jo!

Nedolgo nazaj smo se v našem podjetju odločili za team building dogodek, ki je poleg adrenalinskega parka in plezanja na plezalni stezi vključeval tudi kolesarjenje. Skupaj s sodelavcem Martinom sva se s pogumom odpravila na kolesarsko stezo, vendar nisva vedela, da je ta steza označena kot težja in primerna za izkušene downhill kolesarje. Bila sva pravi dvojec “amaterjev na kolesih”.

Pot do cilja se je izkazala za pravo dogodivščino. Kot popolna nepoznavalka vožnje po downhill progi se mi je pot zdela neskončno dolga in naporna. Ni manjkalo lažjih padcev in ustavljanj pri katerih sem ovirala pot izkušenim kolesarjem, ki so me prehitevali. Verjetno sem na trenutke izgledala kot nepremična ovira na sredini steze.

Martin, ki je bolje obvladal izzive proge, je pot premagal z nekaj blažjimi padci. Zdelo se je, da je zanj vse skupaj ena velika zabava, medtem ko sem jaz strmela v korenine in skale, ki so bile povsod okrog nas.

Na koncu se je vse dobro izteklo, čeprav sva bila oba pošteno umazana in blatna. Kljub malce neusklajenim prijemom in padcem bo ta izkušnja ostala nepozabna.

Pomemben nauk iz smešne anekdote je, da se moramo vedno dobro prepričati, kam se odpravljamo, saj je kasneje težko spreminjati našo pot. Če pa se znajdemo na napačni poti, je ključno, da hitro najdemo rešitev in srečno dosežemo cilj. V prihodnje bom zagotovo preverila zahtevnost kolesarske steze, preden se podam v novo pustolovščino!

 

Podobne objave