KIA Motors bo dobavljala vozila Združenim narodom

Družba Kia Motors je pred kratkim dosegla pomemben uspeh, z zmago na razpisu Združenih narodov (ZN) za dobavo vozil. V naslednjih treh letih bo Kia tako tej organizaciji za nemoteno delovanje po svetu dobavljala vozila Kia Rio, Sorento in Forte* (model ni naprodaj v Evropi)* in jih tudi servisirala.

Iz Kie ob tem sporočajo: “Za Kio je to, da je bila izbrana kot dobavitelj vozil za ZN, pomemben dosežek. Je dokaz izjemne kakovosti naših vozil in njihove konkurenčnosti na globalnem avtomobilskem trgu.”

“Pogodba s Kia Motors nam bo zagotovila poenoteno nabavo vozil, ki jih potrebujejo organi Združenih narodov, s čimer bomo izkoristili prednosti ekonomije obsega, večje kakovosti in boljše poprodajne podpore,” so dogovor komentirali pri OZN. “Za ZN in njene organe je pomembno, da smo si zagotovili kakovostna vozila, ki s seboj prinašajo paket poprodajne podpore. Veselimo se plodnega sodelovanja s Kio.”

Kia že prej sodelovala z ZN
Kia tako že drugič dobavlja vozila Združenim narodom, saj jim je od leta 2010 do 2015 dajala na razpolago 420 mini avtobusov.

Pogodba, vredna 7 milijonov dolarjev
Hyundai Motor, Kiino sestrsko podjetje, je prav tako del tega novega sporazuma. Vrednost triletne pogodbe med Kio (vključuje tudi Hyundai) in ZN je ocenjena na približno 7 milijonov ameriških dolarjev, predvideva pa možnost dveletnega podaljšanja. Hyundai Mobis, del skupine Hyundai Motor Group, bo v okviru pogodbe skrbel za dobavo avtomobilskih delov.

Podobne objave