|

Naša ambasadorka Nina Pušlar opravila intenzivni tečaj varne vožnje na Vranskem

Nina Pušlar, ambasadorka našega podjetja, se je nedavno skupaj z ekipo Pan Jan in novim vozilom SUV Kia Sorento odpravila na Vransko, kjer se je podala na intenzivni tečaj varne vožnje. Varno vožnjo morajo po zakonu opravljati vsi vozniki začetniki, v našem primeru pa Nina to ni. Opravljanje tečaja varne vožnje ima prednosti in je ključno za vsakega voznika, ne glede na izkušnje na cesti in vožnji. Na poligonu lahko spoznamo svoj avtomobil, kako z njim pravilno in pravočasno reagirati v različnih pogojih in terenih.

Tako so del ekipe Pan Jan in Nina v AMZS centru varne vožnje prisluhnili inštruktorju Damijanu, izkušenemu strokovnjaku na področju varne vožnje, kateri je celotno ekipo vodil na poligonu, delil nasvete in znanje.

 

 
Program varne vožnje je bil zasnovan tako, da je pokril širok spekter voznih situacij in veščin. Inštruktor Damijan je začel s kratkim izobraževanjem, kjer je poudaril pomen in pokazal pravilno sedenje, držo rok na volanu in kako mora biti pravilno nastavljen sedež. Ta uvodni del je bil ključnega pomena za zagotavljanje varnosti. Nato smo se ekipa Pan Jan skupaj z Nino odpravili na poligon, kjer smo se osredotočili na različne zavorne poti v različnih situacijah in različnih hitrostih na spolzki cesti, ter zanašanje zadnjega dela avtomobila. S tem smo razvili sposobnost hitrega odzivanja in pravilnega manevriranja, kar je ključno v primeru nepredvidenih situacij na cesti. Nina je z vajami na poligonu zaključila na terenskem delu, kjer je imela priložnost spoznati zmogljivost svojega SUV vozila KIA Sorento na neravnem terenu in se naučiti pravilnega ravnanja v zahtevnih terenskih razmerah.

 


 
S tem je Nina uspešno opravila intenzivni tečaj varne vožnje za cestno terensko vozilo (SUV), izboljšala svoje sposobnosti in postala bolj samozavestna in odgovorna udeleženka v prometu.

Podobne objave