Zmagovalec dolgoročnega zadovoljstva J.D. Power

Kia Sportage je nedavno osvojil še eno nagrado za svojo kakovost in zanesljivost – prvo mesto v študiji zanesljivosti vozil institucije J.D. Power za leto 2016. Gre za že drugi odmevni dosežek v zadnjih dveh mesecih. Sportage je namreč pred le nekaj tedni v 100.000-kilometrskem vzdržljivostnem testu nemške avto revije Auto Motor und Sport postal prvi avto v zgodovini te publikacije, ki je test prestal brez ene same napake.

Sportage prehitel vseh 67 modelov vozil
V študiji zanesljivost vozil J. D. Power, ki meri dolgoročno kakovost izdelka, je novi Sportage izstopal z izjemno majhnim številom napak. Sportage ni odnesel le zmage v segmentu SUV vozil, ampak se je uvrstil tudi na prvo mesto v skupni uvrstitvi, med vsemi 68 modeli 24 proizvajalcev. Kiin najbolje prodajani model v Evropi je drugouvrščeno vozilo premagal za 13 točk in ni pokazal šibkosti v nobeni disciplini, v kategorijah ‘zunanjost’, ‘notranjost’ in ‘prezračevanje’ pa je dosegel najboljšo
oceno od vseh vozil v raziskavi.

Visoko zadovoljstvo dokazuje vrhunsko kakovost
Steffen Cost, izvršni direktor pri Kia Motors Deutschland, je dejal: “Izjemno zadovoljstvo strank s Sportagem je zelo razveseljivo. Je nadaljnji dokaz vrhunske kakovosti naših vozil, ki nam je prinesla tudi prvo mesto v poročilu o kakovosti za leto 2015 revije Auto Bild, in jo še nadgrajujemo s 7-letno tovarniško garancijo. Prepričani smo, da bo četrta generacija Sportaga povsem zadovoljila kupce. Novi model je visoko razvit SUV s premijsko notranjostjo, nagrajenim dizajnom zunanjosti,
naprednim udobjem, najsodobnejšimi tehnologijami, učinkovitejšo izbiro motorjev, novo različico GT Line – in, seveda, Kiino visoko kakovostjo.”

Osupljivo oblikovanje in visoko udobje
Četrto generacijo Sportaga, ki je, tako kot njene predhodnice, osvojila prestižne oblikovalske nagrade Red Dot in iF design, odlikuje prepoznaven novi ‘obraz’ in daljša karoserija od predhodnice. Zaradi daljše medosne razdalje potniška kabina nudi več prostora potnikom, večji pa je tudi prtljažni prostor. Izjemna notranjost z novo oblikovanimi sedeži ponuja premijsko udobje, s prezračevanjem sedežev in njihovo električno nastavitvijo. Delno usnjeno oblazinjenje je na voljo v številnih barvah.
Glede na specifikacijo je Sportage opremljen z navigacijo z 8,0-palčnim zaslonom na dotik (s Kia Connected Services paketom povezljivosti), premijskim avdio sistemom JBL, brezžičnim polnjenjem pametnih mobilnikov, pametnim odpiranjem prtljažnih vrat in najnovejšim sistemom za samodejno parkiranje.

Velika izbira pogonskih sklopov
Pogonski sklopi ponujajo pet bencinskih in dizelskih motorjev, z največjo močjo od 85 do 136 kilovatov (115 do 185 KM). Odvisno od motorja ima vozilo lahko prednji ali štirikolesni pogon. Pogonske možnosti vključujejo Kiin novi 1.6-litrski T-GDI motor z močjo 130 kW (177 KM), ki ima lahko Kiin športni 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko. Nova športna različica GT Line je na voljo z T-GDI motorjem ter najmočnejšim dizelskim motorjem med modeli, 2.0 CRDi s 136 KW (185 KM) s štirikolesnim
pogonom. Novi GT Line odlikujejo bolj športno naravnano podvozje in ekskluzivni oblikovni elementi, ki so jih navdihnili Kiini GT modeli.

Izjemna varnost, nadgrajena z asistenčnimi tehnologijami
Novi Sportage je leta 2015 v testiranju varnosti vozil Euro NCAP dosegel vseh pet zvezdic. V odvisnosti od stopnje opreme je na voljo z asistenčnimi tehnologijami, kot so sistem za prepoznavo prometnih znakov, sistem za ohranjanje vozila v voznem pasu, opozarjanje na premikanje ljudi in objektov za vozilom pri vzvratni vožnji ter sistem za avtonomno zaviranje v sili (vključno s prepoznavo pešcev).

Največja raziskava zadovoljstva, ki vključuje nemške voznike
Ameriško podjetje J. D. Power, že od 1968 vodilno podjetje za globalne marketinške informacijske storitve, je mednarodno priznano po raziskavah zadovoljstva strank, ki jih v Nemčiji izvaja od leta 2002. Pri zadnji študiji o zanesljivosti vozil je J.D. Power anketiral preko 15.000 voznikov in jih podrobno izprašal o izkušnji z njihovim vozilom, ki ga vozijo vsaj dve leti. V raziskavo so vključili le ankete z odgovori na vsaj 75 vprašanj. Rezultati študije o zanesljivosti vozil so razdeljeni v
kategorije Kakovost/Zanesljivost, Privlačnost in Tekoči stroški. Vsi odgovori so zaradi objektivnosti statistično obteženi. Raziskave zadovoljstva strank J. D. Power od leta 2008 objavlja nemška revija AUTO TEST.

Podobne objave

Dodaj odgovor