Svetovna premiera novega Ria bo v Parizu

Novi Kia Rio čertrte generacije bo svetovno premiero doživel 29. septembra na pariškem avtosalonu Mondial de l’Automobile. Prihajajoči Rio izstopa s progresivno novo zunanjostjo in notranjostjo, ki so ju zasnovali in zrisali oblikovalci v Kiinih centrih v Frankfurtu in kalifornijskem Irvineu, v tesnem sodelovanju s Kiinim glavnim centrom v korejskem Namyangu.

Ravne linije in gladke površine Riu dajejo prepoznaven, a hkrati nov značaj, medtem ko mu daljši prednji previs, pokrov motorja in medosna razdalja ter pokončnejši stebriček C podarjajo še bolj samozavesten in uravnotežen videz, kot ga je imel v predhodni generaciji. Novi Rio bo kupcem nudil praktičnost in odlične varnostne tehnologije, najnovejše povezljivostne storitve ter udobnejšo in zabavnejšo vožnjo z izjemno vodljivostjo, vse te lastnosti pa ga bodo uvrstile v sam vrh njegovega
razreda.

Rio je globalno najbolje prodajani model znamke Kia, ki je v lanskem letu prepričal 473.000 novih kupcev. Proizvodnja četrte generacije bo za evropska tržišča stekla proti koncu tega leta, zato da ga pri nas lahko pričakujemo v začetku leta 2017.

Podobne objave

Dodaj odgovor